//

Handbagage koffer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Het scheelt niet alleen geld, als je gaat voor slechts handbagage bij je vliegreisje. Het scheelt ook nog eens keuze stress. Waarom? Dat lees je verderop in deze blog.

Je bent opzoek naar een handbagage koffer als reiskoffer voor je volgende reis, of slechts als toevoeging op de grote koffer die je vorig jaar al had aangeschaft. In ieder geval zit je in beide gevallen bij deze blog aan het goede adres. We zijn voor je opzoek gegaan naar koffers voor een relatief lage prijs, onder andere bij de Action en Lidl. Maar, omdat er nog talloze andere winkels zijn die koffers aanbieden, geven we nog verscheidene andere budget keuzes.

Afmetingen handbagage

Voordat we ingaan op de koffers zelf, starten we nog even met de afmetingen van de handbagage. Waarom? Nou, omdat het nog best ingewikkeld blijft te zijn. In principe kan je aannemen dat je bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen een koffer van de volgende afmetingen mag meenemen:

55 x 35 x 20 cm

Bij verschillende maatschappijen, zoals de KLM, Corendon, Transavia, British Airlines en Norwegian Airlines, liggen de afmetingen wat hoger. Maar, net als in andere gevallen geldt: better be safe than sorry. Je kan erop gokken dat de koffer mee mag, maar als je een volgende reis met een andere maatschappij reist die de koffer niet accepteert, dan zit je daar ook weer mee.

De grootte is overigens niet het enige waar je rekening mee moet houden. De meeste maatschappijen stellen ook eisen aan het gewicht van de koffer. Dit varieert gemiddeld van 7 kg tot 12 kg. Overigens zijn er ook genoeg maatschappijen die je de volledige vrijheid geven qua gewicht.

Handbagage koffer Action

Natuurlijk heeft de Action koffers in haar assortiment. Hoewel enkele koffers enkele centimeters afwijken van de bovenstaande afmetingen, zetten we deze er toch tussen. Maak voor jezelf de afweging of je het erop wil wagen of niet.

Spilbergen koffer Hollywood

Prijs: €24,95
Afmetingen: 51 x 34 x 20 cm

De koffer is verkrijgbaar in roze, goud of grijs. Je kan al onderscheid maken tussen de koffer van jou en je partner en het toch zien op een paar. Tussen alle rijdende wieltjes en de overweldigende sfeer op het vliegveld, heb jij in ieder geval je koffer bij de hand. De koffer is kleiner dan de kleinste afmeting voor handbagage koffers en dus zal het zeker werken. Daarnaast is je ‘inboedel’ beschermt door een prima slot en is de koffer makkelijk vervoerbaar door de, maar liefst, vier wieltjes. En dacht je dat het niet beter kon, hoor je ook nog eens over de uittrekbare stang. Vriendlief van 1,80m hoeft niet zijn beklag te doen over een kromme rug.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Spilbergen koffer Brussel

Prijs: €24,95
Afmetingen: 52 x 33 x 20 cm

Bijna dertig liter aan kleding kan je kwijt in deze koffer! Wist je trouwens dat je ruimte bespaart als je je kleding oprolt? Hoe dit precies in zijn werk gaat vindt je met gemak op het internet. Met het volgen van een dergelijke tutorial kan je toch nog dat extra jurkje of paar hakken mee. Je mocht van je ouders geen extra koffer mee en dat is nu prima. De koffer zelf is beschikbaar in blauw, rood of zwart. Met het kleurtje zal hij op reis wat beter opvallen, maar een zwarte kleur zal de aandacht er wellicht vanaf houden. Verder is de trekstang in hoogte verstelbaar en zit er een drie-cijferig cijferslot op.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Spilbergen trolley Beverly Hills

Prijs: €24,95
Afmetingen: 56 x 34 x 20 cm

Verschillen in prijs doen de koffers van de Action niet, maar in afmetingen wel. En het is echt wel zeker dat maatschappijen moeilijk gaan doen over slechts één of enkele centimeters. Dus, dat de hoogte van deze trolley uitkomt op 56 centimeter is iets waar je rekening mee moet houden. Verder kunnen we vertellen dat de trolley een klassiek uiterlijk heeft. Hij is zwart, heeft strakke lijnen en is hoe je een koffer graag ziet. De koffer is wederom voorzien van een cijferslot en zal daarmee de eerste bescherming tegen ‘het kwaad’ bieden. Wel zo handig dat je het nummer ergens bewaart, want, geloof het of niet, inbreken in je koffer is een stuk moeilijker dan je denkt.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Handbagage koffer Lidl

Ai, ai, ai. De koffers van de Lidl zijn al een stuk duurder dan die van de Action. Maar, als je weet dat een koffer met gemak honderden euro’s kan kosten, wijzen we een enkele koffer van de Lidl nog toe als budget keuze. Lees en ontdek om wat voor afmetingen en prijzen het gaat.

TOPMOVE® Koffer 30 L

Prijs: €59,99 (de rode variant is momenteel in de aanbieding voor €49,99)
Afmetingen: 55 x 40 x 20 cm

De koffer is groter dan het maximum voor een aantal maatschappijen. Toch is het er wel eentje die wilt hebben. Althans, wat ons betreft dan. Het gaat ons dan niet per se om het cijferslot of het uiterlijk van de koffer, maar wel wat erin zit. Zo heb je een speciale zak voor wasgoed of schoenen en is de koffer zelf opgedeeld in meerdere vlakken. Het organiseren van al je spullen wordt alleen hierdoor al een stuk gemakkelijker. Bovendien zal je er niet meer dan 10 kg in mogen vervoeren en laat dat nou een gemiddeld gewicht zijn dat luchtvaartmaatschappijen accepteren. De koffer zelf is ontzettend licht en dat maakt dat je kilo’s aan spullen mag vervoeren.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Andere budget keuzes

Zoals beloofd volgt er aantal andere budget keuzes op het gebied van handbagage koffers. Deze zijn met zorg geselecteerd op onder andere prijs, maar ook op beoordeling. Zo ben je iets zekerder over de kwaliteit van het product.

Handbagage koffer SB

Prijs: €52,99
Afmetingen: ca. 51 x 33 x 22 cm

De wieltjes van deze koffer zijn afneembaar. Hoe perfect wil je een koffer hebben. Je kan hem rondrijden wanneer nodig en als er wordt geklaagd over afmetingen, ben jij degene die voor jezelf een oplossing hebt gecreëerd. Bovendien voorkom je eventuele schade en zit je niet na één reis met een koffer die niet meer rolt. Verder is de koffer relatief licht in gewicht en doet wat hij moet doen. De harde case zorgt voor voldoende bescherming en de verstelbare trekstang biedt genoeg gelegenheid voor een comfortabel vervoer. In het kort voldoet de koffer aan al zijn verwachtingen. Hij is nog goedkoper dan die van de Lidl, maar lijkt in sommige opzichten toch nog hoger in kwaliteit.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Handbagage koffer TravelZ

Prijs: €33,95
Afmetingen: 42 x 30 x 20cm

Klein maar fijn. Als we de afbeeldingen moeten geloven, past deze koffer zelfs onder de vliegtuigstoel. Dus, als je geen gezeur wil met het passen en meten van al die bagage in de vakken boven de stoelen, kies je voor deze koffer. Hij is nog lichter dan de andere koffers (ook vanwege de afmeting) en anders dan de andere koffers heeft het een andere indeling. Zo heb je hier een voorvak en een algemeen hoofdvak, in plaats van dat de koffer precies in het midden opent. Zelfs in het hoofdvak zit nog een vak. De belangrijkste spullen houd je apart van de rest. Er is wel even een klein detail waar we je op willen wijzen en dat is dat de koffer niet een ‘echte’ hardcase is. Houd rekening met de mogelijkheid tot deuken in de spullen die je in het voorste vak bewaart.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

Handbagage koffer PrincessTraveller

Prijs: €37,-
Afmetingen: 55 x 35 x 20 cm

Goed, blijkbaar heeft het slot op je koffer ook nog enige invloed op plek waar je naartoe reist. Of nouja, in dit geval gaat het niet om een TSA slot dat op de koffer zit. Mocht je naar bijvoorbeeld Amerika reizen en wordt je koffer door de douane gecontroleerd, dan heb je een probleem. Als je geen TSA slot hebt, zullen ze deze er waarschijnlijk af forceren. Geen slot en een kapotte koffer is hiervan het gevolg. Niet fijn dus. Maar, reis je niet naar Amerika, koop dan vooral deze koffer. Voor de prijs die je er voor betaald kan je niet de hoogste kwaliteit verwachten, maar over het algemeen doet de koffer wat hij moet doen. De koffer vervoert je spullen dus van A naar B.

Klik hier om de handbagage koffer te bekijken

En dan nog iets

Herinner je het nog? ‘Het scheelt ook nog eens keuze stress.’ We doelden daarmee op de stress bij het inpakken. Gezien je niet veel ruimte hebt, hoef je ook niet na te denken over van allerlei kleding. Je kan niet meer dan één paar schoenen mee en gaat met name voor de basics. We zouden maar zo zeggen, lees alles nog eens goed door en maak een keuze. Opzoek naar andere formaten koffers en een beknopte koopgids, lees dan eens dit artikel.

Vorige

Makkelijk eten voor verjaardag

Volgende

Prinses Alexia: Vriend, Leeftijd, Lengte en meer