/

Prinses Alexia: Vriend, Leeftijd, Lengte en meer 

Voor de mensen die wel houden van de wereld van de royalty’s is Nederland natuurlijk een prachtig land om in te wonen. Ons koningshuis kent verschillende leden die ieder een eigen bijzonder verhaal kennen. Dit is dan ook niet anders voor Prinses Alexia. Prinses Alexia wordt door velen als dé meest charismatische dame binnen het koningshuis gezien. Ben je benieuwd naar het persoonlijke leven van Alexia? Lees dit artikel dan zeker even goed door. Vandaag laten wij je namelijk alles zien over het leven van onze favoriete prinses!

De koninklijke afkomst van Alexia

Je ontkomt er natuurlijk niet aan om naar de jeugd van Alexia te kijken als je iets over haar te weten wilt komen. Prinses Alexia is geboren op 26 juni 2005. Ze is de dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Koning Willem-Alexander besteeg de troon in 2013, na de troonsafstand van Koningin Beatrix. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij het Nederlandse volk en om zijn toch ietwat informele voorkomen. Koningin Máxima komt uit Argentinië en heeft het voor elkaar gekregen om een multicultureel perspectief met zich mee te brengen binnen de koninklijke familie. Samen hebben zij prinses Alexia opgevoed de liefde om Nederland te dienen.

Op dit moment staat Alexia als echte tiener in het leven en is ze klaar om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van de Nederlandse koninklijke familie. Haar leeftijd geeft haar een unieke kijk op de verantwoordelijkheden en privileges die komen kijken bij haar rol als prinses. Alexia is overigens niet de enige prinses die we kennen in Nederland. Zoals je weet heeft Koning Willem-Alexander twee andere dochters, te weten Prinses Amalia en prinses Ariane.

De rol van de prinses

Het is niet zomaar iets om prinses te zijn, hier moet je namelijk wel wat voor doen. Als lid van de koninklijke familie krijgt prinses Alexia een uitgebreide opleiding die haar voorbereidt op haar toekomstige rol. Naast haar studie in Cambridge doet ze ook mee aan verschillende buitenschoolse activiteiten, waarbij ze zelfs vrijwilligerswerk heeft gedaan. Daarnaast vind Prinses Alexia het leuk om mee te doen met activiteiten op het gebied van hockey en zeilen. Hiermee laat ze dan ook zien dat ze veel aandacht besteed aan haar persoonlijke ontwikkeling als prinses. Naarmate ze ouder wordt zal ze een prominentere rol binnen de Nederlandse koninklijke familie op zich nemen. Hoewel de specifieke aard van haar toekomstige taken niet vastliggen vertegenwoordigt ze Nederland wel, zowel in het binnen- als buitenland.

Het liefdesleven van Alexia

Hoewel details over het romantische leven van prinses Alexia privé blijven, is het niet ongebruikelijk dat leden van koninklijke families zich richten op hun opleiding voordat ze beginnen aan een relatie. Naarmate ze volwassener wordt, zal het spannend zijn om te zien hoe haar persoonlijke leven zich ontwikkelt. Overigens kennen we in ons land een speciale mediaregel die voorkomt dat allerlei persoonlijke details over de prinsessen naar buiten komen. In ruil hiervoor worden er jaarlijks een aantal momenten ingepland waarop de pers met de prinsessen mag praten. Dit is uiteraard ooit in het leven geroepen om te voorkomen dat de koninklijke leden altijd maar onder een vergrootglas komen te liggen.

Oog voor mode en stijl

Wat erg leuk is om te zien is dat Prinses Alexia oog heeft voor mode en stijl, wellicht nog meer dan de andere prinsessen binnen het koningshuis. Met haar jeugdige uitstraling combineert ze moeiteloos klassieke outfits met hedendaagse trends. Keer op keer weet ze dan ook een modestatement te maken tijdens de momenten met de pers. Haar verfijnde smaak inspireren veel jonge meisjes om het eens over een andere boeg te gooien. Zij zien haar namelijk toch als een soort stijlicoon. Mocht je graag eens willen zien wat ze zoal draagt dan kan je een kijkje nemen op haar Instagram fan-pagina’s. Hier worden namelijk met regelmaat foto’s gepost waarin ze flaneert in de mooiste kleding.

Het vermogen van Alexia

Als lid van de Nederlandse koninklijke familie geniet prinses Alexia een bevoorrecht leven. De financiën van de koninklijke familie worden namelijk geregeld door de regering. Dit betekent dat ze toegang heeft tot het vermogen wat over alle generaties is opgebouwd. Specifieke details over hun persoonlijke financiën, waaronder de individuele nettowaarde van prinses Alexia, mogen echter niet openbaar worden gemaakt. Nu weten we wel dat ze in Paleis Huis Ten Bosch woont, een prachtige villa in de buurt van Wassenaar. Deze woning staat bekend als het woonpaleis. Het Koningshuis heeft overigens meerdere woningen en paleizen over heel de wereld. Ook heeft Alexia een tijdje in een kosthuis in Wales gewoond voor haar studie, al is ze op dit moment weer terug in Nederland.

Alexia in de media

Prinses Alexia heeft bij talloze gelegenheden samen met haar familie opgetreden en daarbij de aandacht van de media naar zich toe getrokken. Van officiële staatsevenementen tot aan familiefeesten en bezoeken bij mensen thuis, Prinses Alexia is veel in de media te zien. Hoewel haar publieke optredens zorgvuldig zijn samengesteld en georganiseerd straalt ze altijd een informele sfeer uit. Dit heeft dan ook voor een hechte band bij het Nederlandse volk gezorgd. Hoewel ze op dit moment niet meer zo heel vaak in de media komt vanwege haar studie zal dit in de toekomst vast en zeker veranderen. Al helemaal als ze straks een grotere rol krijgt binnen de familie.

Onze favoriete prinses van dit moment

Ondanks het feit dat de levens van de koninklijk leden toch wat geheim bleven, weet je dankzij dit artikel al een stuk meer over Prinses Alexia. Het mag duidelijk zijn dat deze dame prima weet hoe ze zich moet positioneren als prinses. De kans is dan ook groot dat ze de komende jaren alleen maar belangrijker zal worden binnen het koningshuis. Een ding is zeker: het is in ieder geval dé meest charmante prinses die ons land ooit gekend heeft!

Vorige

Handbagage koffer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Volgende

Matthijs van Nieuwkerk: Vriendin en meer over zijn liefdesleven