/

Matthijs van Nieuwkerk: Vriendin en meer over zijn liefdesleven

De naam Matthijs van Nieuwkerk zal bij iedereen wel bekend in de oren klinken. Hij staat natuurlijk bekend als één van de meest gerespecteerde presentatoren van de Nederlandse tv. Althans, dat was voorheen zo. Door een aantal controversiële ontwikkelingen is Matthijs van Nieuwkerk deels, of zeg maar gerust volledig, van zijn troon gestoten.

Nu is de kans aanwezig dat je geen idee hebt wat Matthijs heeft gedaan, laat staan hoe hij precies beroemd is geworden. Als dit klopt dan raden wij je aan om dit artikel even op je gemak door te lezen. Vandaag laten we je namelijk alles zien wat je moet weten over het persoonlijke leven van de tv-persoonlijkheid Matthijs van Nieuwkerk!

De jeugd van Matthijs van Nieuwkerk

We laten je straks alles zien wat je moet weten over het liefdesleven van Matthijs van Nieuwkerk. Maar voor het zover is willen we eerst even ingaan op zijn jeugd. Dit is namelijk de oorsprong geweest van zijn succes. Matthijs van Nieuwkerk is geboren op 8 september 1960 en heeft een rijke carrière achter de rug binnen de Nederlandse televisiegeschiedenis. Met een carrière van tientallen jaren is hij een invloedrijke figuur geworden.

Het begon in principe allemaal bij het vwo, waarna hij een korte tijd Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Dit heeft hij alleen niet afgemaakt. Het is dan ook bijzonder dat hij nooit een volledige opleiding heeft gedaan. Anyway, hij begon met schrijven voor een krant en interviewde steeds meer gerenommeerde personen. Later werd hij hoofdredacteur en wist Het Parool weer een hippe en eigentijdse krant te maken. Matthijs’ reis vervolgde met zijn passie voor verhalen vertellen en zijn verlangen om met mensen in contact te komen via de tv. Dat lukte het beste met het programma waar iedereen deze beste man van kent: De Wereld Draait Door.

Carrière in de mediawereld

Matthijs heeft door zijn vaardigheden als presentator voor heel wat boeiende televisiemomenten gezorgd. Hoewel hij zijn programma De Wereld Draait Door (DWDD) eerst deelde met een aantal andere presentatoren, zou hij later de enige presentator van het programma worden. Zijn vermogen om zinvolle discussies aan te gaan en een breed scala aan gasten langs te laten komen, maakte hem tot een begrip binnen de Nederlandse media. Naast zijn rol als televisiepresentator is Matthijs overigens ook betrokken geweest bij diverse andere televisieprojecten en documentaires. Zo interviewde Van Nieuwkerk in mei 2021 Koningin Máxima der Nederlanden. Dit was ook weer een doorbaak nu het de eerste keer was dat ze meedeed aan een dergelijk interview.

Vriendin en kinderen van Matthijs

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat Matthijs van Nieuwkerk een echte vrouwenmagnaat is. Hij heeft een lange relatie gehad met Karin van Munster. Deze relatie begon in de jaren 80, in 1986 is hij met haar getrouwd. Nu liep in 2022 dit huwelijk op de klippen. Binnen deze relatie heeft hij overigens wel twee kinderen. Zijn zoon Kees van Nieuwkerk is op dit moment werkzaam als filmregisseur. Hij heeft daarnaast een dochter genaamd Jet van Nieuwkerk. Zij is op dit moment gezondheid- en foodjournalist.

Overigens is hij, voor zover we dat weten, eind 2023 aan het daten met Martha Riemsma. Zij is met 46 jaar een stuk jonger dan Matthijs, maar de twee lijken het erg naar hun zin te hebben, want in het voorjaar van 2024 zouden ze gaan trouwen.

Het vermogen van Matthijs

Het zal je niet verbazen dat Matthijs van Nieuwkerk een leuk eigen vermogen bij elkaar heeft weten te verdienen. Naar schatting verdiende Matthijs in zijn periode bij DWDD zo’n half miljoen per jaar. Het totale vermogen zal dan ook ergens tussen de 2 en 4 miljoen liggen. Los van zijn normale salaris heeft hij een aantal boeken uitgebracht. Daarnaast heeft hij wel eens meegedaan met een reclame. Hoeveel hij hiermee heeft verdiend weten we niet precies, dit wordt immers niet openbaar gemaakt. Wel weten we dat hij een mooi huis heeft in Enschede, een oude boerderij om precies te zijn.

Controversie rondom Van Nieuwkerk

Nog niet zo lang geleden is Matthijs erg slecht in het nieuw gekomen. Op 19 november 2022 verscheen in de Volkskrant een belangrijk stuk over werksfeer waarin mensen zich niet bepaald prettig voelden op de set van DWDD. Van Nieuwkerk zou hier een belangrijke rol in hebben gespeeld. Een vijftigtal oud-werknemers van DWDD gaven in het artikel te kennen dat presentator Matthijs van Nieuwkerk onder andere erg bot waren tegen medewerkers en dat ze hen zelfs zouden hebben uitgescholden.

Matthijs van Nieuwkerk heeft wel gereageerd op de gebeurtenissen, al waren veel mensen van mening dat dit niet bepaald oprecht was. Pas nadat hier door het Nederlandse publiek op werd aangedrongen heeft hij zijn excuses aangeboden. Op 21 november in dat jaar beëindigde Van Nieuwkerk in een korte verklaring, ‘wegens een wederzijds gebrek aan vertrouwen’ zijn samenwerking met BNNVARA. Langzamerhand lijkt hij weer terug te komen op de televisie.

Conclusie

Ondanks het feit dat Matthijs van Nieuwkerk door de controversie wat minder populair is op het moment van schrijven, blijft het voor altijd één van de meest invloedrijke presentatoren. De kans is dan ook groot dat de storm wel weer overwaait. Nu is het wel de vraag of DWDD überhaupt nog een doorstart zal vinden of dat het toch het einde is van het programma. Als je meer te weten wilt komen over de levens van andere bekende Nederlanders dan hebben we goed nieuws voor je. Zoals je wellicht al hebt gezien zijn er hier op de site namelijk nog veel meer artikelen te vinden. Door je goed in te lezen krijg je een uniek inzichtje achter de tv-persoonlijkheden die je om je heen ziet!

Vorige

Prinses Alexia: Vriend, Leeftijd, Lengte en meer 

Volgende

Rob Goossens: vriendin, familie, vermogen, opleiding en meer