/

Koffer Action, Lidl en Aldi & meer Budget Keuzes

Als je bijvoorbeeld op reis gaat met het vliegtuig, is een koffer een onmisbaar item. Het is fantastisch als praktisch hulpmiddel om al je bagage mee te nemen.

Of je nu een frequente reiziger bent of gewoon opzoek bent naar de juiste koffer, je zult in deze blog vinden waar je naar zoekt. We gaan in op meer budget keuzes qua koffers, zoals die van de Action, Lidl en Aldi. Natuurlijk spendeer je liever meer geld aan de plaats van bestemming dan de manier waarop je er aankomt. Dus pak je persoonlijke spullen en laten we beginnen met deze spannende reis door de wereld van koffers.

Koffer Action

We beginnen bij de koffer, of eigenlijk koffers, te koop bij de Action. De koffers van de Action zijn van het merk Spilbergen. Ze komen in verschillende formaten en kleuren. Zo kan je er terecht voor een handbagage koffer, maar ook voor een koffer waarin je misschien wel dertig complete outfits in kwijt kan. Lees gauw verder voor de prijs, het model en het formaat van de koffers. Het zijn overigens allemaal hardcovers.

Spilbergen trolley Beverly Hills – 56 x 29 x 79 cm – €49,95
Spilbergen trolley Beverly Hills – 34 x 20 x 56 cm – €24,95 (soms geschikt als handbagage)

Spilbergen koffer Hollywood – 57 x 29 x 79 cm – €49,95
Spilbergen trolley Hollywood – 34 x 20 x 51 cm – €24,95 (geschikt als handbagage)

Spilbergen koffer Glasgow – 49 x 29 x 75 cm – €39,95
Spilbergen koffer Glasgow – 43 x 25 x 65 cm – €29,95

Spilbergen koffer Brussel – 33 x 20 x 52 cm – €24,95 (geschikt als handbagage)

Om een, voor ons, onbekende reden staan de afmetingen hoe wij deze hebben neergezet, niet zo op de site van de Action. Men houdt van uniciteit en als alle afmetingen door elkaar staan, biedt dat geen overzichtelijk overzicht. Over de prijzen van de koffers valt niks te zeggen. Ze zijn wat aan de goedkope kant, wat wellicht wel iets zegt over de kwaliteit van de producten. Op eigenlijk alle hardcover, koffers zit een cijferslot, dat het reizen natuurlijk wat veiliger doet aanvoelen. Benieuwd? Klik dan hier om de koffers te bekijken.

Er is één koffer in het assortiment van de Action, dat eigenlijk een tas op wieltjes is. Voor €14,95 is deze van jou en je kan je spullen in een tas van 66 bij 31 bij 30 cm kwijt. Klik hier om deze koffer te bekijken.

Koffer Lidl

De Lidl biedt een interessant assortiment aan koffers aan, in een verschillend prijssegment, maar dat heeft alles te maken van de materialen waarmee de koffers zijn gemaakt. We geven, net zoals dat bij de Action is gebeurt, een kort overview van alle koffers die worden verkocht. De koffers komen van het merk Topmove, wat ons nog steeds in vraagtekens achterlaat.

Topmove Koffer 35 liter – 40 x 20/24 x 50 cm – €34,99

Topmove Aluminium koffer 32 liter – 40 x 21 x 55 cm – €179,- (zilverkleurig)
Topmove Aluminum koffer 32 liter – 40 x 21 x 55 cm – €149,- (zwart)

Topmove Koffer 90 liter – 53 x 29 x 79 cm – €99,- (zwart of rood)
Topmove Koffer 30 liter – 55 x 20 x 40 cm – €59,99 (rood)

We zijn net zo verbaasd als jij bij het zien van een prijsverschil van maar liefst 30 euro tussen twee koffers die identiek aan elkaar lijken te zijn. De aluminium koffers zijn dan wel extra stevig, hebben meerdere cijfersloten en zijn handig in omgang, maar waarom het prijsverschil bestaat is ons onbekend. Het gegeven dat dezelfde producten verschillende prijzen hebben op basis van kleur, is trouwens niet onbekend, maar bij koffers komt het nauwelijks voor.

De andere koffers zijn prima. Ze zien er stevig uit, zijn over het algemeen gemaakt van polypropyleen en hebben allemaal vier wieltjes. Op die manier kan jij je gemakkelijk over het vliegveld manoeuvreren. Klik hier om de koffers te bekijken.

Net als de Action verkoopt de Lidl slechts één reistas op wieltjes. Deze is €19,99 en beschikbaar in de kleuren blauw, grijs en zwart. Je hebt een groot hoofdvak en 1 mesh binnenvak. Dat je er ‘maar’ 20 kg in kwijt kan is geen probleem, want zo ga jij niet over het maximum van 20kg aan vliegbagage heen. Klik hier om de tas te bekijken

Koffer Aldi

Bij de Aldi hebben ze weleens koffers in de aanbieding, maar deze zitten niet standaard in het assortiment. Om een goede deal te scoren, zal je dus de aanbiedingen in de gaten moeten houden, door bijvoorbeeld op de site te kijken. Vaak komen deze deals voor vakanties of voor het hoogseizoen omhoog. Je zou natuurlijk ook gewoon in het papieren aanbiedingenboekje kunnen kijken, mocht je deze nog wekelijks door de bus krijgen.

Andere budget keuzes

De Lidl en de Action zijn niet de enige winkels die koffers verkopen, sterker nog, misschien is het niet de eerste winkel waar je überhaupt aan dacht. We geven in het volgende overzicht een lijst van slecht een koffer per merk. Zoals je hebt gezien bieden merken ontzettend veel koffers in verschillende maten en kleuren, terwijl ze in zin erg op elkaar lijken. We hebben de volgende koffers geselecteerd op budget en gelijke grootte. Mocht het niet de gewenste afmetingen hebben, kijk dan eens verder op het internet.

Koffer Line

Prijs: €99,95 (momenteel in de aanbieding voor €79,95)
Afmetingen: 44,5 x 26 x 65 cm

De Line Brooks Spinner M 65 cm is een prima koffer van een goed formaat. Hij is ingedeeld zoals de meeste koffers dat zijn: een afsluitbare kant en een kant met spanbanden. Het fijne is dat je een cijferslot tot je beschikking hebt en dat de koffer op vier wieltjes rolt. Mocht de koffer binnen een jaar kapot gaan, dan kan je rekenen op een redelijke garantie. Line is een Nederlands merkt en de koffers zijn over het algemeen niet heel hoog van kwaliteit, maar prima voor weinig gebruik.

Klik hier om de koffer te bekijken

Koffer CarryOn

Prijs: €89,95
Afmetingen: 42.5 x 26 x 68.5 cm

Een ander, relatief goedkoop merk voor koffers is CarryOn. Voor deze prijs en in deze afmetingen schaf je de CarryOn Skyhopper Reiskoffer aan. Het mooi aan deze koffer specifiek is dat er een expansie mogelijk is. Je maakt hierdoor je koffer nog eens 8 cm dieper. Dit is natuurlijk fantastisch als je op vakantie nog het een en ander aanschaft, maar nog niet op de heenweg ruimte wil inleveren. De Skyhopper is in meerder kleuren en in totaal drie kleuren beschikbaar.

Klik hier om de koffer te bekijken

Koffer Decent

Prijs: €89,95
Afmetingen: 40 x 28 x 66 cm

En er is zelfs een derde merk dat in prijzen relatief dichtbij de twee hierboven zit. In dit geval bespreken we de Decent Tranporto-One Reiskoffer. In de koffer zitten meerdere insteekvakjes, dat helpt bij het organiseren van je spullen. De 66 cm hoge koffer geeft genoeg ruimte voor spullen voor een weekje vakantie in het buitenland. Verder is cover stevig en beschadigt niet snel. Zo weet je zeker dat de accessoires, die je op de terugweg meeneemt, heel bij je familie aankomen. Wederom is dit een koffer beschikbaar in meerdere kleuren en formaten.

Klik hier om de koffer te bekijken

Koffer Hema

Als laatste zetten we er een koffer van de Hema bij. Waarom? De koffers zijn redelijk betaalbaar en zijn op een gemakkelijke wijze aan te schaffen. Je zit niet met een onnodige grote verzenddoos opgescheept en kan gewoon naar de dichtstbijzijnde Hema in de buurt. We beschrijven er eentje die in het prijssegment valt van de voorgaande koffers.

Prijs: €100,-
Afmetingen: 44 x 25 x 67 cm

De koffer is uitgerust met een TSA slot en ziet er op het eerste gezicht goed uit. Maar toch zijn we wat huiverig. Een aantal reviews is namelijk niet goed en zelfs zo negatief, dat we betwijfelen of het de €100,- waard is. Echter geldt er bij koffers ook dat de kwaliteit niet altijd eerlijk wordt beoordeeld. Want waar er bij het ene vervoer ongeveer wordt gesmeten met de koffers, zal je bij eigen gebruik waarschijnlijk veel langer met de koffer kunnen doen.

Klik hier om de koffer te bekijken

Koopgids koffers

Om een zo goed mogelijke keuze te maken bij de aanschaf van koffers, is het van belang dat je goed nadenkt over bepaalde aspecten. Wij hebben een aantal van die aspecten op een rijtje gezet. Lees ze goed door, zodat jij meteen de goede keuze maakt.

  1. Afmetingen vliegtuig: Controleer de toegestane afmetingen voor handbagage of ruimbagage bij de luchtvaartmaatschappij(en) waarmee je vliegt. Zorg ervoor dat de koffer voldoet aan de vereisten om extra kosten of ongemakken te voorkomen. Het is aan te raden liever een iets te kleine koffer te kiezen, dan eentje die op het randje ligt.
  2. Harde of zacht case: Overweeg of je een koffer met een harde of zachte case wilt. Harde koffers zijn over het algemeen duurzamer en bieden meer bescherming voor breekbare spullen, maar kunnen zwaarder zijn. Echter zijn zachte koffers lichter, flexibeler en hebben meer buitenzakken voor extra opslag.
  3. Wielen: Kijk naar het type wielen van de koffer. Koffers kunnen twee of vier wielen hebben. Vier wielen, ook wel bekend als spinners, zijn handiger en wendbaarder. Koffers met twee wielen, ook wel bekend als rollers, zijn meer geschikt voor ruwere oppervlakken.
  4. Handvat en slot: Controleer de kwaliteit en ergonomie van het handvat van de koffer, zodat je comfortabel kunt trekken of duwen. Een geïntegreerd slot kan handig zijn om je bagage te beveiligen tijdens het reizen.

Laat je inspireren door deze blog en schaf binnenkort nog je mooie, nieuwe koffer aan.

Vorige

Wie is Philip van Ierschot, wat doet hij voor werk en is hij single?

Volgende

Makkelijk eten voor verjaardag