cooked tacos
/

Wie is Philip van Ierschot, wat doet hij voor werk en is hij single?

Misschien heb je wel eens van Philip van Ierschot gehoord, maar er bestaat ook een kans dat je niet hem kent, maar juist zijn vriendin. Zij is namelijk echt een bekende Nederlander. Het eerste antwoord op de vagen heb je dus al; hij is niet single.

Wie is Philip van Ierschot?

Nu zul je je afvragen; wie is Philip en wie is zijn vriendin? Philip is zelf een producer en content creator. Omdat hij zelf een enorme passie heeft voor eten, komt dit uitgebreid terug in de content die hij zijn klanten voorschotelt. Philip is de bedenker en eigenaar van Foodwire, een bedrijf dat zich specialiseert in het digitale verhaal van elk product dat je kan eten en drinken. Maar dan op een creatieve manier en verfilmd door Philip. Zelf staat hij dus niet vaak voor de camera, maar des te vaker is hij erachter te vinden.

Vrouw van Philip

Grote kans dat je de vrouw van Philip wel kent. Deze tv-kok, social media bekendheid, eigenaar van een kledinglijn en tv-presentatrice is niemand minder dan Miljuschka Witzenhausen. Miljuschka is onder andere bekend van haar eigen programma waarin ze de wereld over reist op zoekt naar de lekkerste gerechten van verschillende culturen. Ook heeft ze meegedaan aan het populaire programma Wie Is De Mol? waarin ze vlak voor de finale afviel. Of je hebt haar naam wel eens in dezelfde zin horen vallen als de naam Willem Holleeder. Deze topcrimineel is namelijk haar oom. Miljuschka is de dochter van Astrid, de zus van Willem Holleeder.

Hoe kennen Philip en Miljuschka elkaar?

Philip en Miljuschka ontmoetten elkaar voor het eerst in 2011 op het Food Film Festival, en festival wat voor zich spreekt en waar film en voedsel tesamen komen. Net zoals de hoofdpersonen in dit liefdesverhaal. Philip als producer en Miljuschka als foodie.

Miljuschka was er te gast, Philip stond met zijn camera in de keuken. Hoewel hij rechten heeft gestudeerd, lag zijn interesse overduidelijk bij koken en het maken van kookvideo’s. Klinkt als een match made in heaven. Toch sloeg de vonk niet meteen over. Zelfs niet toen ze elkaar een aantal jaren later weer tegen het lijf liepen.

“Ik dacht al snel: wat een leuk joch. Maar ik zag je niet als relatiemateriaal,” zegt Miljuschka tegen Beau Monde. “Ik had wel andere dingen aan mijn hoofd. De relatie met de vader van mijn kinderen rommelde al een tijdje. Ik wist niet of ik verder met hem wilde. Een tijdje later besloten Miljuschka en haar toenmalige man toch te scheiden. Niet snel daarna werkte ze samen aan een tv-programma met Philip. En tsja, toen leek de vonk wél snel genoeg over te slaan.

Familie

Leuk en aardig natuurlijk zo’n nieuwe relatie, maar hoe vertel je wie je familie is? Familie is meestal al niet zo’n makkelijk onderwerp, maar wat als je oom de meest beruchte crimineel van Nederland is? “Ik was bang dat Philip weg zou lopen als ik de waarheid vertelde.” Laat Miljuschka weten in hetzelfde interview.

“Zie je het voor je? Dat ik zou zeggen: ik ben de dochter van Astrid Holleeder, de zus van de grootste crimineel van Nederland, ik ben zijn nichtje. Mijn moeder en ik kunnen elk moment vermoord worden.”

In het begin van hun relatie had hij er inderdaad moeite mee, zo laat hij weten. “Toen ik het eenmaal wist, begonnen goede vrienden op me in te praten. De een zei: rennen! De ander: waar brand je je vingers aan? En de volgende: je gaat toch voor de liefde, niet voor een achternaam?” Uiteindelijk luistert Philip inderdaad naar zijn gevoel. Gelukkig maar, want de liefde spat er nog steeds vanaf op foto’s van het koppel.

Philip grapt wel eens dat het bijna niks geworden was tussen de twee. “Ik had het bijna verpest. De eerste keer dat ze bij me kwam slapen, was ze verbolgen over het feit dat mijn ijskast leeg was.” Gelukkig is ook dat goedgekomen en we kunnen vast bedenken wie van de twee boodschappen doet.

Gezin

Miljuschka heeft twee kinderen: zoon Rembrandt (13) en dochter Felina (10) uit haar eerdere relatie met Tycho Veldhoen, maar inmiddels is ze al sinds 2017 samen met Philip van Ierschot. Miljuschka liet ooit weten een groot gezien willen. Misschien met wel vijf kinderen. Ze heeft er nu twee en met Philip nog geen. Komt er nog een liefdesbaby of niet?

Philip laat zelf weten enorm blij te zijn met zijn twee ‘bonuskinderen’ van Miljuschka. ‘’Als ze er niet zijn, mis ik ze echt.” Zegt hij in een interview. Dat klinkt alsof het gezin in ieder geval erg gelukkig is met hoe het nu is. Philip zegt zich ook vader te voelen en als hij nog ‘echt’ vader wil worden dat een egoïstische keus zou zijn. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt het de liefde.

Relatiebreuk?

Dan is er ineens schik op het internet: ‘Ik heb gehoord dat je gaat schieden’, aldus een fan op de Instagram van Miljuschka. Allereerst corrigeert de tv-kok haar volger, waarna ze reageert op het gerucht. ‘Ik denk dat je scheiden bedoelt. Ik scheid mijn afval. Ben al een keer gescheiden en nu niet getrouwd, maar gelukkig in een relatie’, schrijft Miljuschka. Gelukkig voor ons kunnen we dus nog genieten van mooie beelden van Miljuschka en haar eten, die Philip heeft gemaakt.

Philip en eten

Philip is net als Miljuschka dol op eten, al spendeert hij juist de meeste tijd aan het fotograferen ervan. Dat doet hij met zijn eigen bedrijf Foodwire. Hij maakt dus voornamelijk foto’s en video’s van eten. Dat kan content zijn voor een bepaald merk, reclames voor bedrijven of foto’s van lekker eten en drinken voor tijdschriften of kookboeken.

Zijn passie voor eten schemert in ieder geval wel door in zijn werk. Dat zien ook de bekende merken en grote partijen die bij zijn bedrijf een reclames bestellen. Zo heeft hij bijvoorbeeld gewerkt voor Magnum, Lipton, Desperados, Brand, Knorr, Albert Heijn, Coca-Cola, RTL4 en zelfs Disney.

Reclame voor Heineken

Bij bierfabrikant Heineken zullen ze eerst even vreemd opgekeken hebben toen ze doorhadden dat dat hun reclamecampagnes werden gemaakt door Philip van Ierschot, de vriend van Miljuschka Witzenhausen en nichtje van Willem Holleeder. De topcrimineel heeft namelijk in 1983 de naamgever van het bekende biermerk, Freddy Heineken, laten ontvoeren. 

De Heineken-ontvoering heeft er niet alleen voor gezorgd dat Freddy Heineken de rest van zijn leven een ernstig trauma met zich mee heeft dragen, maar zijn bierbedrijf kreeg door het vreselijke voorval veel meer reclame. Logisch, aangezien er een tijd lang bijna elke dag over werd geschreven of gesproken. Nu, meer dan dertig jaar later, leeft Freddy niet meer en maakt uitgerekend de vriend van Miljuschka, Philip, de reclamecampagnes van Heineken! Leuk voor Philip en zijn bedrijf, want wereldwijd zijn de reclames te zien en worden ze vaak hoog gewaardeerd.

Vorige

Wie is Frits Landesbergen?

Volgende

Koffer Action, Lidl en Aldi & meer Budget Keuzes