person holding video camera
//

Thijs Boermans: vriendin, films, tv-programma’s en meer

Hij is bekend van films en series zoals Vals, SpangaS en Keizersvrouwen. De zesentwintigjarige acteur Thijs Boermans maakte tien jaar geleden zijn debuut in de filmwereld. Maar waar heeft deze knappe acteur zijn debuut aan te danken, en heeft hij een vriendin of is hij nog vrijgezel? Wil je hier meer over hem weten? Lees dan snel verder!

Begin van carrière 

Want waar begon het nou allemaal? In 2014 was Boermans voor het eerst te zien als acteur in een film. Hij speelde Thijs in de korte film Gameboy. Twee jaar later speelde hij Mich Edelman in de Nederlandse speelfilm de Held. Deze film was te zien als openingsfilm van het Nederlandse Filmfestival in 2016. Deze film is een thriller van de gelijknamige roman van Jessica Durlacher. Zij won met haar boek de Held de Opzij Literatuurprijs en werkte ook mee aan de film. In hetzelfde jaar, 2016, was Boermans ook te zien in de film Trollie als Lucas. In 2015 speelde Boermans al in de televisieserie hiervan. Op televisie was hij al bekend door de voorafgaande televisieseries Noord Zuid en de Leerling. In 2016 had hij ook de rol van David in de Nederlandse dramaserie van BNN, genaamd Tessa. Deze serie is gebaseerd op een andere serie, die niet niet Nederlands is, maar Deens. Helaas heeft deze serie nooit een tweede seizoen gekend, omdat het publiek als “te oud” werd ervaren. 

Sprongen

Thijs Boermans werd steeds bekender als acteur en was steeds vaker terug te zien in televisieseries en films. In 2017 kende Boermans als acteur zijn echte doorbraak door de Nederlandse jeugdserie SpangaS. In deze serie speelde hij twee jaar lang het personage Lamar. Deze televisieserie is erg geliefd onder de jeugd, omdat veel kinderen zich ermee kunnen identificeren. SpangaS speelt plaats op een middelbare school, waarin leerlingen van zowel de onderbouw als bovenbouw beiden gevolgd worden. Na SpangaS was Boermans terug te zien in vele andere films en series waaronder OogappelsKeizersvrouwen en Flikken Maastricht. Oogappels is een Nederlandse televisieserie die het leven volgt van vier verschillende gezinnen. Daarentegen is Keizersvrouwen een misdaadserie die zelfs op Netflix staat. Deze misdaadserie is namelijk ook te zien in Amerika onder de naam Women of the Night. In Flikken Maastricht speelde Boermans de persona Bastiaan Coolen in de politieserie. Nog vele andere televisieseries en films volgden, van Nachtwacht: het duistere hart tot Oorlog-series.

Tegenwoordig

Dit jaar was Boermans nog te zien in de Nederlandse film All Inclusive, die in maart 2023 uitkwam. Hierin speelde hij Rogee, de resort manager die de de dochter van Jacco & Sylvie ontmaagd. Het verhaal gaat dat dit gezin op vakantie is in een all inclusive resort op Bonaire, maar deze vakantie brengt een onverwachte twist met zich mee. Jacco & Sylvie vertellen namelijk op deze vakantie dat hun relatie stukloopt, wat met alle verhaallijnen eromheen de film een echte komedie maakt. Sinds dit jaar is Thijs Boermans ook te zien in de welbekende Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. Al sinds het begin van deze soapserie, wat ons terugbrengt naar 1990, is deze Nederlandse soapserie een grote hit. Dat Thijs Boermans nu elke dag te zien is in deze soap, maakt hem steeds bekender onder de gemiddelde Nederlander. 

Jeugd

Thijs Boermans is geboren en getogen in Amsterdam. Hij is geboren in september, 1996. Het is niet gek dat Boermans de film en televisiewereld is ingegaan. Zijn vader is namelijk de bekende regisseur Theu Boermans en ook zijn moeder, Paula van der Oest, is regisseuse. Hij is de jongste zoon van zijn gezin, waarbij zijn oudere broer ook regisseur is en zijn zusje actrice. Ook zijn opa was een bekende liedjesschrijver, genaamd Frans Boermans. 

Expeditie 

Waar Thijs Boermans ook veel van bekendheid kreeg, is zijn deelname aan Expeditie Robinson vorig jaar. Wist je dat hij na Expeditie Robinson maar liefst acht kilo is afgevallen? Dit is zo gek nog niet, want het programma staat erom bekend dat zware fysieke opdrachten gevraagd worden van deelnemers, onder weinig slaap en eten. Deze fysieke uitputting een maand lang heeft een echte nasleep op je lichaam. Boermans begon met 22 anderen aan Expeditie Robinson en viel als dertiende af. Toch moest hij bij terugkomst weer veertien kilo aankomen voor de cover van Men’s Health. Dit maakte hij waar door een gebalanceerd eetschema en veel trainingen. Wel gaf hij laatst toe in een interview dat dit niet altijd makkelijk was, maar dat met de benodigde discipline en wilskracht hij zijn gewenste gewicht heeft momenteel. 

Roddel

Na de opnames van Expeditie Robinson gingen de geruchten rond dat Thijs Boermans wellicht intiem geweest was met model Rose Bertram. Toch bleek geen van hen dit te bevestigen. Echter, zou in de nieuwe podcast Borrelpraat Thijs Boermans toch bevestigd hebben dat er iets speelde. Hij zat namelijk samen met Iliass Ojja en Niels Oosthoek, die ook in de podcast hun verhaal vertelden, in één team gedurende Expeditie Robinson. Toen Thijs in de podcast benoemd dat de vijf belangrijk waren voor hem, reageert Iliass lachend: “Rose ook, Rose ook”. Het gezicht van Thijs Boermans wordt rood als er vervolgens gevraagd wordt of er nou wél of niet iets gebeurd is. Niels plaagt Thijs hem hiermee door te zeggen dat hij dezelfde “rode kop” krijgt als toen.

Relatie

Er gaan wel vaker geruchten rondom de knappe vrijgezel rond. Vandaar dat ook het liefdesleven van Boermans vaker onder de loep genomen wordt. Niet alleen zou hij intiem geweest zijn met Rose Bertram, maar er werd ook gespeculeerd dat hij het leuk heeft samen met influencer Anna Nooshin. Toch is hij hier vaak niet erg openhartig over. Hij wil zijn liefdesleven liever voor zichzelf houden, omdat de media volgens hem weleens een verhaal verdraait. Dit kan zo gevolg hebben op wat het publiek van hem vindt en hoe men over hem denkt. Bovendien is hij ook van mening dat niet alles gedeeld hoeft te worden, wat hem natuurlijk goed recht is. Maar goed, inmiddels weten we wel dat hij en Anna samen een kindje genaamd Nala. We wensen hem en zijn gezinnetje alle privacy en al het geluk toe.

Vorige

Jackie Groenen: Vriend, Leeftijd, Salaris, Loopbaan en meer

Volgende

Nielson: vriendin, beste zangers vreemdgaan en meer