person playing guitar
//

Nielson: vriendin, beste zangers vreemdgaan en meer

De Nederlandse sing- en songwriter uit Dordrecht, bekend om het liedje ‘beauty & de brains’  is geliefd onder velen. In 2012, toen dit nummer uitkwam, hoorde je de hele kroeg luid en duidelijk de tekst ‘want zij is alles alles alles alles in een’ meezingen. Twee jaar later stond dit nummer als derde track op zijn debuutalbum, genaamd ‘zo van ah yeah’. Ben jij benieuwd hoe de carrière van Nielson tot stand gekomen is? En wil jij meer te weten komen over zijn liefdesleven?

Beauty & de brains

Wist je dat Nielson allereerst geïnteresseerd was in rappen, in plaats van zingen? Sterker nog, toen hij zich had aangemeld bij de Herman Brood Academie in Utrecht, specialiseerde hij zich in rappen. Dit ging hem goed af. In 2008 won hij zelfs een rapwedstrijd in Rotterdam van de Kunstbende. Nielson bouwde veel bekendheid op als voorprogramma in the Opposites. In 2009 werd Zirkus Zirkus opgericht door hem en andere bekende uit de muziekindustrie: Sigourney Korper en Sherman Doesburg. Dit was in samenwerking met MTV. Deze Nederlandse zang- en dansgroep werd opgericht voor het Nickelodeon programma genaamd Supernick. Er kwamen veel hits uit, waarbij meerdere liedjes ook voor een langere tijd in de Kids Top 20 te horen waren.

Wist je trouwens dat Nielson toen nog bekend was onder de naam Niels Littooij? Zijn naam veranderde hij toen hij in 2011 deelnam aan de talentenshow ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’.  Hoewel Nielson nooit deze talentenshow heeft gewonnen, is hij ontzettend bekend geworden met zijn zelfgeschreven nummer ‘Beauty & the Brains’. In 2011 stopte overigens de zang- en dansgroep Zirkus Zirkus ermee, toen hij deze belangrijke stap nam in zijn carrière.

Sexy als ik dans

Dit succes werd groter nadat hij singles als ‘Hoe’ en ‘Mannenharten’ uitbracht. Deze nummers heeft hij ook opgenomen samen met andere bekende zangers, namelijk Miss Montreal en de Nederlandse poprockband BLØF. Deze nummers behoorden nog tot het album ‘Zo van ah yeah’. In 2014 bracht hij zijn tweede album uit ‘Weet Je Wat Het Is. In dit album was het welbekende lied ‘Sexy Als Ik Dans’ uitgebracht, die bijna iedereen wel kan meezingen. In 2014 waren er maar liefst 30.000 exemplaren verkocht, wat ervoor zorgde dat dit nummer een platina status bereikte. Wist je dat Nielson dit nummer persoonlijk heeft opgetreden aan onze koning Willem-Alexander? Dit was op Koningsdag 2015 in Dordrecht. Al snel werd dit lied een nummer 1 hit. Deze hitnummers maakte hem in 2017 een jurylid van het programma ‘It Takes 2’. Bekende Nederlanders ontmaskerden in dit programma hun zangtalenten in de vorm van een wedstrijd. Nielson was ook te zien op televisie in een ander programma, namelijk als finalist bij Wie is de Mol? In 2022 was hij in de zomer ook te zien als deelnemer aan de Beste Zangers.

Wie is de mol

In 2019 heeft Nielson als finalist het programma ‘Wie is de Mol verloren. De sing- en songwriter had wel zijn pijlen op de goede spelbreker, maar had weinig goede antwoorden. Nielson stond samen in de finale met Sarah Chronis en Merel Westrik. Zowel Nielson als Chronis hadden voor dezelfde spelbreker gekozen, namelijk Merel, maar Chronis had maar liefst 37 goede vragen ten opzichte van de 34 vragen die Nielson goed had. Dit resulteerde in een bedrag van 10.150 euro dat Chronis won en mee naar huis mocht nemen. Toch was dit een hele prestatie, want aan het aller begin deden er negen kandidaten mee aan het spel.

Huwelijk en affaire

In 2016 trouwde Nielson met zijn jeugdliefde, genaamd Hanna. Echter, kwam eind vorig jaar naar buiten dat Nielson wellicht affaires heeft gehad. Zo ook deelde Yvonne Coldeweijer van Life of Yvonne bewijsmateriaal dat Nielson ontrouw was geweest. In foto’s en video’s was bijvoorbeeld zichtbaar dat hij afsprak met anderen in hostels. In het radioprogramma 538 was hij openhartig over zijn misstap, en gaf hij toe dat hij zijn vrouw veel pijn heeft gedaan hiermee. In RTL Boulevard vertelde hij dat hij verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn fouten, zonder er doekjes omheen te winden. Ze kennen elkaar gelukkig door en door, dus ze vertrouwen erop dat het in de toekomst goed gaat komen en oplossingen worden gevonden. Ondanks dit vertrouwen, vertelde hij wel dat hij zijn jeugdliefde Hanna veel pijn heeft gedaan. 

Moeilijke periode

Ook in 2020 onderging Nielson een moeilijke periode. Hij bracht na een emotioneel jaar eindelijk weer een nieuwe single uit, genaamd Bliksem. Nielson’s intentie was om hiermee een belangrijke boodschap over te brengen, namelijk om te genieten van elke dag. Hij vertelde aan het ANP dat hij “mensen aan het dansen brengen, dat mag ook wel weer eens.”. Maar wat maakte dit jaar een emotioneel jaar voor Nielson? Spijtig genoeg verloor hij dit jaar een neef en een goede vriend. Hierna ging hij door een zwaar rouwproces heen, maar met het uitbrengen van het lied Bliksem stond hij weer open voor plezier en energie. Dit zorgde er ook voor dat hij weer verder ging met hetgeen wat hij goed kan: liedjes schrijven. Toch verbaasde hij zich over het tijdsbestek in hoe snel hij dit nummer geschreven had. Hij vertelde dat er normaal “heel veel nummers klaarliggen” en daar kiest Nielson het beste nummer van uit. Bij dit nummer daarentegen werd de beslissing om het uit te brengen sneller gemaakt, omdat het zo eigen voelde. De beat daarentegen is anders dan wat men normaal van Nielson verwacht, namelijk redelijk minimalistisch. Toch is en blijft ook dit nummer typisch Nielson, omdat het ook wel wat ondeugende teksten omvat. 

Corona crisis

Daarentegen vraag je je misschien af of de corona crisis ook impact had op zijn carrière, maar niets is minder waar. Doordat Nielson erg in zijn eigen bubbel en rouwproces zat, besefte hij pas later wat de corona crisis voor impact had op zijn professie. In zijn vakgebied werden andere artiesten namelijk hard geraakt door de corona crisis. Na de corona crisis en het emotionele jaar heeft hij zich al snel herpakt en begon hij weer lekker met dansen en plezier maken. Hopelijk herpakt Nielson zich ook weer zo snel na deze moeilijke tijd.

Vorige

Thijs Boermans: vriendin, films, tv-programma’s en meer

Volgende

Huismiddel tegen witte tong