black and orange motorcycle

Met de motor naar het werk? 4 tips!

De motor: de ultieme vrijheid op twee wielen. Voor velen is het niet alleen een passie, maar ook een handige manier om naar het werk te pendelen. Maar hoe zorg je ervoor dat je elke werkdag met een glimlach aankomt? In dit artikel delen we vier praktische tips voor motorrijders die naar hun werk gaan. Van het meenemen van je spullen tot tips om niet niet bezweet aan te komen op het werk. Lees verder!

Je spullen meenemen

Als je met de motor naar je werk gaat, moet je bedenken hoe je al je spullen meeneemt. Je hebt je laptop, lunch en misschien extra kleren nodig. je kunt motortassen kopen die speciaal zijn gemaakt voor motorrijders. Ze zijn waterdicht en kunnen stevig aan je motor worden vastgemaakt, zodat je spullen veilig blijven, zelfs als het regent. Als je niet veel hoeft mee te nemen, kun je een goede rugzak dragen, zorg er gewoon voor dat hij comfortabel zit en gebruik een regenhoes als het weer slecht is. En als je echt veel spullen hebt, kun je een topkoffer monteren op een bagagerek achter je motor, zodat er genoeg ruimte is voor je laptop en andere dingen die je nodig hebt.

Niet bezweet aankomen

Op warme dagen kan het vervelend zijn als je bezweet aankomt op je werk na een motorrit, en dat wil niemand. Maar hier zijn een paar simpele tips om dat te voorkomen: Draag onder je motorpak lichte en luchtige kleding, zoals ademende shirts en shorts, om zweet te verminderen. Stop extra kleding in je tas, zodat je op je werk kunt omkleden als dat nodig is. Kijk ook naar motoruitrusting met ventilatie, zoals helmen en jassen met luchtopeningen, om koel te blijven tijdens je rit.

Veiligheid boven alles

Veiligheid staat voorop als je met de motor naar het werk gaat, en dat is geen compromis. Zorg er altijd voor dat je de juiste beschermende uitrusting draagt, waaronder een goede helm, motorjas, -broek en -handschoenen, want deze zorgen niet alleen voor veiligheid bij een val, maar houden je ook comfortabel in verschillende weersomstandigheden. Je kunt een motorhelm kopen bij ChromeBurner.nl, maar ook andere kleding is daar te vinden. Controleer je motor ook regelmatig om ongelukken door gebreken te voorkomen, dus check altijd je remmen, banden en verlichting voordat je vertrekt. Blijf alert en houd voldoende afstand tot andere voertuigen, en vermijd afleidingen zoals je smartphone. Veiligheid op de weg is niet onderhandelbaar, dus neem het serieus!

Werk aan je routeplanning

Met een slimme routeplanning heb je een vlottere motorrit naar het werk en minder reistijd. Probeer drukke files te omzeilen door alternatieve routes te kiezen; op de motor heb je vaak meer vrijheid dan in een auto. Daarnaast is het handig om moderne navigatie-apps te gebruiken, omdat die actuele verkeersinformatie en updates geven. Installeer er eentje op je smartphone, zodat je op de hoogte blijft van eventuele verkeersproblemen. Vergeet niet ruim op tijd te vertrekken, zodat je geen haast hebt. Een relaxte rit naar het werk zorgt voor een positieve start van je dag en voorkomt stress onderweg!

Vorige

De juiste matras voor ieder type slaper

Volgende

3 creatieve manieren om je plafond te schilderen