blue paint brush
/

3 creatieve manieren om je plafond te schilderen

Het is best cool om je plafond te schilderen. Het plafond is als een groot leeg vel papier dat je kunt gebruiken om je huis mooier te maken. Stel je voor dat je ’s avonds in je woonkamer zit en naar boven kijkt. In plaats van een saaie witte achtergrond, zie je iets heel speciaals. Dit artikel behandelt drie leuke manieren om je plafond te schilderen met muurverf, zodat je huis er uniek uitziet. Benieuwd? Lees dan verder!

Hemelse wolken

Wil je je kamer een dromerige en rustige sfeer geven? Schilder je plafond dan in een lucht vol met wolken. Je hebt wat lichte blauwe verf, een spons, een zachte kwast en eventueel een wolken sjabloon nodig. Eerst schilder je je plafond in een lichte blauwe kleur, zoals de lucht op een mooie dag. Daarna gebruik je de spons om zachte wolkachtige vormen te maken met lichtere en donkerdere blauwe tinten. Wil je het nog preciezer maken, dan kan je een sjabloon gebruiken en met een zachte kwast details toevoegen. Laat de verf goed drogen en geniet van je eigen stukje hemel in huis.

Sterrenhemel

Wil je ’s nachts onder een indrukwekkende sterrenhemel slapen, zelfs als het buiten bewolkt is? Dan kun je dat realiseren door je plafond om te toveren tot een sterrenhemel. Het enige wat je nodig hebt, is glow-in-the-dark verf, een penseel en eventueel een sterrenkaart als je specifieke sterrenbeelden wilt schilderen. Schilderen je plafond met de glow-in-the-dark verf en zorg ervoor dat je de kamer goed donker kunt maken voor het beste resultaat. Als je bepaalde sterrenbeelden wilt maken, kun je een sterrenkaart als referentie gebruiken. Nadat de verf goed is opgedroogd, kun je de sterren laten oplichten door ze bloot te stellen aan natuurlijk licht of ze met een zaklamp op te laden. Op die manier kun je ’s nachts genieten van een schitterende sterrenhemel recht boven je bed.

Ombre effect

Wil je je plafond op een mooie en subtiele manier schilderen? Het ombre effect, waarbij kleuren geleidelijk in elkaar overgaan, is een geweldige optie. Je hebt nodig: twee of meer verfkleuren die goed bij elkaar passen, verfrollers, schilderstape en een verfbakje. Schilder je plafond in de lichtste kleur die je hebt gekozen. Gebruik schilderstape om de lijn tussen de kleuren te markeren en zorg ervoor dat de tape goed vastzit om lekken te voorkomen. Daarna meng je de volgende kleur met een iets lichtere tint dan de vorige en schilder je het gebied onder de tape. Herhaal dit met elke volgende kleur, steeds lichter dan de vorige, tot je het gewenste ombre effect krijgt. Verwijder de tape terwijl de verf nog nat is voor een vloeiende overgang. Laat de verf goed drogen en geniet van het prachtige kleurverloop op je plafond. Durf te experimenteren en maak van je plafond een kunstwerk dat bij je past!

Vorige

Met de motor naar het werk? 4 tips!

Volgende

Geld besparen op apparatuur? Kies voor refurbished!