sunlight inside bed

De juiste matras voor ieder type slaper

Heb je ooit ’s ochtends wakker geworden met rugpijn, een stijve nek of gewoon het gevoel dat je niet goed hebt geslapen? De kans is groot dat de matras waarop je slaapt niet past bij jouw slaapstijl. Wist je dat niet elke matras geschikt is voor iedereen? Verschillende types slapers hebben verschillende behoeften als het aankomt op de perfecte matras. In dit artikel bekijken we verschillende manieren van slapen, en bespreken we welk matras 90×200 daar het beste bij past.

De rugslaper

Als je op je rug slaapt, ben je zeker niet de enige! Veel mensen slapen graag op hun rug, en dat is helemaal oké. Maar om echt goed te slapen, heb je een matras nodig die je rug goed ondersteunt. Je zoekt een matras die niet te zacht is, maar ook niet keihard. Een medium tot stevige matras is ideaal voor rugslapers, omdat die je rug de juiste ondersteuning biedt. Traagschuim matrassen zijn een goede keuze, en je kunt ook denken aan een hybride matras met individueel verpakte veren. Deze matrassen passen zich goed aan de vorm van je lichaam aan en zorgen ervoor dat je rug de nodige steun krijgt terwijl je slaapt.

De zijslaper

Als je het liefst op je zij slaapt, dan ben je een zijslaper. Deze slaaphouding kan echt goed zijn voor je algehele gezondheid, maar het betekent wel dat je een speciale matras nodig hebt die de druk op je schouders en heupen vermindert. Je hebt een matras nodig die een beetje zachter is, vooral rond je heupen en schouders. Schuimmatrassen, zoals traagschuim of latex, zijn vaak de beste keuze voor zijslapers omdat ze zich mooi aanpassen aan de contouren van je lichaam en zorgen voor de juiste ondersteuning op de juiste plaatsen. Zo kun je comfortabel slapen zonder die vervelende drukpunten.

De buikslaper

Slaap je graag op je buik? Dat kan soms comfortabel zijn, maar het kan ook problemen veroorzaken voor je nek en rug als je geen geschikt matras hebt. Daarom is het van groot belang om extra goed na te denken over welke matras je kiest als je een buikslaper bent. Een stevige matras voorkomt dat je lichaam te ver naar beneden zakt. Matrassen met binnenvering of hybride matrassen kunnen uitstekende keuzes zijn voor buikslapers. Deze bieden de nodige ondersteuning om je lichaam op een gezonde manier in lijn te houden, zodat je lekker kunt slapen zonder nek- en rugpijn. Welk type slaper ben jij?

Vorige

Welke type loungebanken zijn er en hoe maak je de juiste keuze?

Volgende

Met de motor naar het werk? 4 tips!