/

Kun je het Home Alone huis huren?

Nog geen anderhalf jaar was het nieuws eindelijk daar: je zou kans kunnen maken op het huren van het Home Alone huis.

Mocht je enthousiast zijn geraakt, helaas gold de optie maar voor slechts één nacht. Wel zou het een ontzettend spektakel moeten zijn geweest.

Verhuring via Airbnb

Voor een klein bedrag van maar $25 zou je voor een nacht kunnen verblijven in het Home Alone huis. De reclamestunt, want dat was het eigenlijk, viel samen met de release van Home Sweet Home Alone op Disney+.

Maar liefst vier personen mochten komen overnachten en konden alles van dichtbij zien. Tussen de ontzettend veel mensen werd uiteindelijk geloot. Jammer genoeg is er niet voor gekozen nog vaker een dergelijke stunt uit te voeren. Sinds het bericht in december 2021 is het niet meer mogelijk geweest om het Home Alone huis te huren.

Home Alone, wat?

Hoewel de filmserie ontzettend populair is en nog elk jaar rond Kerst op de buis te zien is, kan het je compleet ontgaan zijn.

De Home Alone-filmserie is een Amerikaanse komediefilmreeks, geproduceerd door John Hughes en geregisseerd door Chris Columbus. De serie begon in 1990 met de eerste film, Home Alone, gevolgd door Home Alone 2: Lost in New York in 1992. In totaal zijn er zes films uitgebracht, waaronder een aantal sequels.

Het verhaal

De films volgen het verhaal van Kevin McCallister, een slimme en grappige jongen die per ongeluk alleen thuis wordt achtergelaten tijdens de kerstvakantie. Hij moet zichzelf beschermen tegen twee inbrekers die zijn huis willen beroven. De films staan bekend om hun hilarische grappen en stunts, maar ook om hun hartverwarmende boodschap over familie en vriendschap.

De acteurs

De eerste twee films worden staan in teken van de iconische rol van Kevin McCallister, gespeeld door Macaulay Culkin. Culkin was destijds een tieneracteur en werd een wereldwijde sensatie vanwege zijn optreden in de Home Alone-films. Toen de eerste film wed opgenomen, was hij nog maar tien jaar.

Andere castleden zijn onder meer Joe Pesci en Daniel Stern, die de inbrekers Harry en Marv speelden, en Catherine O’Hara en John Heard, die Kevin’s ouders speelden.

De films

Home Alone (1990)

De eerste film introduceert ons aan de McCallister-familie, die op vakantie gaat naar Parijs. Kevin wordt per ongeluk thuisgelaten. Hij lijkt het echter wel prima te vinden, totdat hij ontdekt dat twee inbrekers van plan zijn om zijn huis te beroven. Kevin besluit om zijn huis te beschermen door een aantal slimme en vooral humoristische valstrikken op te zetten.

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

In deze film gaat de familie McCallister op vakantie naar Florida, maar Kevin neemt per ongeluk de verkeerde vlucht en belandt in New York City. Hij ontdekt al snel dat Harry en Marv ook in de stad zijn en van plan zijn om een speelgoedwinkel te beroven. Kevin besluit om zijn slimme valstrikken opnieuw in te zetten om hen te stoppen. Of dat met succes ging, laten we nog even in het midden.

Home Alone 3 (1997)

De derde film heeft een nieuw verhaal en een nieuwe cast. Dit keer gaat het om Alex Pruitt, een jongen die een geheime chip in zijn speelgoedauto vindt en deze moet beschermen tegen spionnen die erachteraan zitten. De film was niet zo succesvol als de eerste twee. Dit kwam met name omdat het originele concept van de film was verandert. Het leek voor velen een ver van mijn bed show.

Home Alone 4: Taking Back the House (2002)

De vierde film is een een vervolg op de eerste twee delen van de serie. Opvallend genoeg wordt het verhaal gespeeld door een nieuwe cast. In deze film zijn de ouders van Kevin gescheiden. Kevin besluit om de periode rondom de Kerst te spenderen bij zijn vader’s nieuwe vriendin. Maar op Kerstavond slaat het noodlot toe, wanneer er weer twee inbrekers voor de deur stonden. Kevin heeft wederom een grote rol in het verhaal.

Home Alone: The Holiday Heist (2012)

Ruim tien jaar na de laatst uitgebracht Home Alone film, kwam de vijfde film uit. De vijfde is een reboot en heeft opnieuw een nieuw verhaal en een nieuwe cast. Dit keer gaat het om een jongetje Finn die op een gegeven moment alleen thuis raakt met zijn zus. Al snel ontdekken ze dat er wordt ingebroken. Met coole gadgets houdt het duo het trio aan inbrekers buiten de deur.

Home Alone Sweet Home (2021)

De laatst uitgebrachte en waarschijnlijk voorlopig laatste film in de serie: Home Sweet Home Alone. Niet verassend: een kind neemt het op tegen inbrekers. Dit keer zijn de inbrekers opzoek naar een ontzettend duur erfstuk. De jongen in kwestie, die het zal opnemen tegen de inbrekers, is alleen gelaten door zijn rijke familie in Japan. Met name door de grote stunt kwam de film erg positief in de publiciteit.

Conclusie

De Home Alone filmserie is een klassieke komediefilmreeks die nog steeds geliefd is bij jong en oud. Het verhaal van de slimme en grappige Kevin McCallister, die zijn huis beschermt tegen inbrekers, heeft ons allemaal aan het lachen gemaakt en ons hart verwarmd.

Hoewel niet alle films in de serie even goed werden ontvangen, blijft de eerste film een onbetwiste klassieker die ons nog steeds doet lachen. Helaas is het niet meer mogelijk om het Home Alone huis te huren. Of nouja, wellicht krabben de eigenaren zich om de oren voor een een groot genoeg geldbedrag.

Vorige

De opblaasbare jacuzzi van de Lidl: is het wat?

Volgende

Hot girl summer: positief of niet?