///

De opblaasbare jacuzzi van de Lidl: is het wat?

Hoewel we nu nog in de winter zitten, is het nooit te vroeg om je voor te bereiden op de zomer. Misschien wil je de tuin een make-over geven en ben je opzoek naar een jacuzzi.

In deze blog geven we informatie over de opblaasbare jacuzzi van de Lidl, met als belangrijkste vraag: krijg je waar voor je geld?

Informatie jacuzzi

Eigenlijk kunnen we beter spreken over een meervoud, gezien Lidl niet 1 maar veel meer opblaasbare jacuzzi’s (online) aanbiedt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet met de belangrijkste informatie. Het gaar overigens niet om een top 5, maar om een willekeurige volgorde.

Nummer 1

Bestway Opblaasbare jacuzzi Lay-Z-Spa™ Palm Springs 
Prijs: €649,95
Inhoud: 916 L
Afmetingen: Ø196 x 71 cm

Wat goedkoper in zijn segment, maar nog steeds goed voor zo’n vier tot zes personen. De stralen zijn gemiddeld en je kan het bad verwarmen tot ongeveer 40°C.

Nummer 2

Bestway Opblaasbare jacuzzi Lay-Z-Spa™ Helsinki Airjet 
Prijs: €849,95
Inhoud: 1123 L
Afmetingen: Ø188 x 66 cm

Wel wat duurder dan de voorganger in deze lijst, maar zeker de moeite waard. De houten look geeft een uitstraling van luxe. Het bad wordt niet warmer en is een stukje kleiner in omvang. Toch kan er wel meer water in, gezien de rand dunner is.

Nummer 3

Bestway Opblaasbare jacuzzi Lay-Z-Spa™ St. Moritz 
Prijs: €789,95
Inhoud: 1190 L
Afmetingen: Ø216 x 71 cm

Heeft ietwat weg van de nummer 1, maar heeft een iets grotere inhoud. Het is daarom mogelijk om met net wat meer mensen erin te gaan zitten. De jacuzzi heeft een bijzondere kleur. Je moet je afvragen of dit goed bij de rest van je interieur past.

Nummer 4

Bestway Opblaasbare jacuzzi Lay-Z-Spa™ Hawaii 
Prijs: 499,-
Inhoud: 840 L
Afmetingen: Ø180 x 71 cm

Interessant genoeg heeft deze jacuzzi als enige een vierkante vorm. Hij is iets kleiner en er past ook een stuk minder water in dan de voorgangers in deze lijst. Mocht je een klein huishouden runnen, dan is dit wellicht een goede optie. De stralen zijn niet te hard, maa rook zeker niet te zacht.

Nummer 5

Bestway Opblaasbare jacuzzi Kokos AirJet 
Prijs: €499,-
Inhoud: 669 L
Afmetingen: Ø180 x 66 cm

Nog kleiner dan zijn voorganger, maar wel even duur. Toch is deze niet minder dan de nummer 4. Hij is iets lager, waardoor de instap beter is. Bovendien heeft de jacuzzi een zwarte kleur. Lekker neutraal dus.

Handig om te weten: bij alle jacuzzi’s krijg je alle accessoires die je nodig hebt. Van reinigingsfilter tot verwarming en hoes: je hoeft zelf niks extra’s aan te schaffen. Wel moet je er snel bijzijn, gezien de jacuzzi’s vaak zijn uitverkocht. Met name wanneer er sale is of een warme periode op komst is.

Aandachtspunten

Vóór het aanschaffen van je jacuzzi, is het belangrijk om nog op een aantal Allereerst is de grootte van de jacuzzi belangrijk. Noteer de afmetingen om te controleren of het past in de ruimte waar je het wilt neerzetten. Het zou jammer zijn als deze niet past.

Daarnaast is de capaciteit ook belangrijk. Hoeveel mensen passen er in de jacuzzi? Vaak varieert het van twee tot zes personen, afhankelijk van het model. Dus als je van plan bent om de jacuzzi te delen met vrienden of familie, controleer dan of het genoeg ruimte biedt voor iedereen.

Het is verder interessant om te kijken naar het verwarmingselement. Het laatste wat je wilt is uren wachten voordat het water op de juiste temperatuur is. Een ander aspect om op te letten is het aantal jets en de kracht ervan. Meer jets en kracht betekent meer ontspanning en massage. Vind je de bubbels bijzaak of wil je een optimale ervaring.

Tot slot moet je denken aan de kwaliteit van het filter. Je wilt het water schoon houden en bacteriën verminderen. Controleer hoe gemakkelijk het filter te vervangen is.

Voordelen

Nu kan je je nog steeds afvragen: waarom zou ik eigenlijk een jacuzzi aanschaffen? Naast het sociale aspect en überhaupt het feit dat je een jacuzzi hebt, heeft het nog meer voordelen. Denk aan het volgende:

 1. Stressvermindering
  Een jacuzzi kan helpen om de spieren te ontspannen, waardoor stress wordt verminderd. De bubbels en massagestralen dragen hier natuurlijk ook aan bij.
 2. Bevordert een goede nachtrust:
  Een jacuzzi kan helpen om het lichaam te ontspannen en de geest te kalmeren, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en door te slapen. Een goed alternatief voor het gebruikelijke slaapmutsje.
 3. Verbetert de bloedsomloop
  Je bloedsomloop wordt gestimuleerd door het warme water. Dat helpt op zich zelf weer bij het verminderen van zwellingen en het bevorderen van een gezonde huid.
 4. Bevordert gewichtsverlies
  Echt waar? Echt waar! Het gebruik van een jacuzzi kan helpen bij het verbranden van calorieën en het bevorderen van gewichtsverlies. Waarom? Het zou helpen bij het afvoeren van vet, naast de gebruike afvalstoffen.

Al met al is een jacuzzi een geweldige investering voor mensen die willen ontspannen, gezonder willen worden en willen genieten van de voordelen van een spa in hun eigen huis of tuin.

Conclusie

Voor welke jacuzzi van de Lidl je wilt gaan, is echt aan jou. Het aanbod is niet mega groot, maar groot genoeg om echte verschillen te onderscheiden. Het is in principe wel een flinke investering, maar je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug. Zet voor jezelf de voor en nadelen op een rijtje en overleg eventueel met een professional. Je kan dan zelf de overweging maken of je waar voor je geld krijgt.

Vorige

Champagne fles sabreren: sabreren kun je leren

Volgende

Kun je het Home Alone huis huren?