Eenvoudig besparen door slimmer te kiezen

Nederlanders worden steeds zuiniger. Niet alleen op het milieu, maar ook met hun uitgaven. Zo wordt er steeds vaker voor een slimme manier gekozen om te besparen. Zo kiezen meer Nederlands voor het kopen van een tweedehands of refurbished toestel. Dit draagt bij aan een beter milieu, want zeg nu zelf, steeds een nieuwe Smartphone kopen is toch niet meer nodig in 2024?

Waarom is het niet meer nodig om nieuw te kopen?

Een paar jaar geleden wilde niemand een tweedehands toestel, zeker onder de jeugd werd dit als niet “cool” gezien. Tegenwoordig verklaren steeds meer mensen je voor gek wanneer je alsnog kiest voor een nieuw toestel. In de loop der jaren zijn Smartphones steeds beter geworden en is ook de levensduur toegenomen. Hierdoor wordt langer met een toestel gedaan en kan het daarom uitstekend een tweede leven krijgen, zelfs als het toestel al een paar jaar oud is. Voor het kopen van een toestel dat niet nieuw is zijn er 2 opties: een tweedehands toestel of een refurbished toestel. 

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Tussen refurbished en tweedehands lijken kleine verschillen te zitten. Wanneer je dit verder uitzoekt merk je al snel op dat er wel degelijk verschillen aanwezig zijn die belangrijk zijn om te weten.

Leveren van accessoires

Zelfs bij een nieuw product ontvang je in veel gevallen geen nieuwe accessoires meer. Zo levert Apple bij de nieuwe iPhones geen adapter. Bij veel tweedehands toestellen worden geen of gebruikte accessoires geleverd. Koop je een refurbished product, dan verschilt het of je wel of geen accessoires krijgt. De ene aanbieder levert nog een oplaadkabel en een adapter en de andere aanbieder alleen een oplaadkabel. Vergelijk per aanbieder wat de voorwaarden zijn.

Garantie

Bij het kopen van een tweedehands toestel zit er in de meeste gevallen geen garantie meer op het product. In het geval je een refurbished product koopt dan wordt dit vrijwel bij elke winkel of webshop wel met garantie geleverd. Zo verkoopt Fixje.nl refurbished toestellen met 2 jaar garantie. De garantie geldt op het gehele toestel en zelfs op de accu. Dit doen zij niet alleen bij iPhones, ook wanneer je een refurbished iPad koopt geldt deze garantie.

Bedenktermijn

Koop je een tweedehands toestel van een familielid of misschien wel via een van de vele online marktplaatsen die er bestaan dan heb je geen bedenktermijn. Je kunt een toestel dan niet testen en al helemaal niet terugbrengen en vervolgens je geld terugkrijgen. Wanneer je voor een refurbished product kiest en deze aanschaft via een bedrijf dan heb je deze wettelijke bedenktermijn altijd. Hierdoor is het mogelijk om altijd 14 dagen te testen om er zo goed achter te komen of het product je aanspreekt.

Conclusie

Je bent het voordeligst uit wanneer je kiest voor een tweedehands toestel en het duurst uit wanneer je kiest voor een nieuw toestel. Wanneer je toch zekerheid wilt hebben zoals garantie, bedenktermijn en goede accessoires is de gunstigste optie een refurbished iPhone. Ga je een refurbished toestel kopen? Lees dan altijd de reviews zodat je een goed beeld hebt van de aanbieder. 

Vorige

Wil jij je keuken renoveren? Overweeg dan deze tips

Volgende

Hoeveel data gebruiken mobiele apps?