black round seat beside white wall

Wil jij je keuken renoveren? Overweeg dan deze tips

De keuken is een belangrijke ruimte in onze woning. We komen hier samen en bereiden de lekkerste gerechten. Daarom moet je die plek genoeg aandacht geven en niet verwaarlozen. Overweeg bijvoorbeeld eens een renovatie. In plaats van dat je kiest voor een compleet nieuwe keuken, geef je een aantal punten een upgrade. Twijfel jij nog tussen deze twee? Lees dan snel verder. Wij geven je tips over een keukenrenovatie! 

Waarom een renovatie?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je de keuken zou renoveren. Je zou ook voor een nieuwe keuken kunnen gaan. Vaak is een renovatie juist een stuk goedkoper. Je pakt alleen de dingen aan die nodig zijn of verbetert ze. Dan moet je ook een hoop nieuwe leidingen leggen. Je bent er over het algemeen een stuk langer mee bezig. Daarnaast pak je een renovatie in delen aan. Zo zit je niet een hele tijd zonder keuken, maar kun je bepaalde delen gewoon blijven gebruiken.

Installeer moderne apparaten

Denk bij het moderniseren van je keuken ook aan nieuwe, energie-efficiënte apparaten. Dit geeft je keuken gelijk een modernere uitstraling. Daarnaast helpt het je ook met het besparen op energiekosten. Een goed voorbeeld is de Quooker kraan van Vervangingsmarkt. Uit deze kraan stroomt naast koud water ook kokend water. Dit bespaart tijd en energie. Daarnaast heb je zo meer ruimte op het aanrecht. Je hoeft namelijk geen waterkoker neer te zetten. Ga vooral voor functionele en stijlvolle apparaten.

Vervang de kastjes en deuren

Een andere manier waarop je het uiterlijk van je keuken upgrade, is door het vervangen van de keukenkastjes. Vooral de deurtjes hebben een grote impact op hoe je keuken eruit ziet. Installeer dus deurtjes in een compleet andere kleur en geef je keuken een totale makeover. Maak dan wel gebruik van gasveren. Deze versoepelen het openen en sluiten van de deuren. Daarnaast gaat het harde klappen en eventuele beschadigingen zo tegen.

Vervang het keukenblad

Naast de keukenkastjes bepaalt ook het keukenblad voor een groot deel de sfeer in je keuken. Vooral als je te veel gebruikssporen ziet, is het goed om deze te vervangen. Ga dan voor een materiaal dat duurzaam is en lang mee gaat. Denk aan graniet, massief hout of zelfs marmer. Niet alle materialen zijn hittebestendig en makkelijk te onderhouden. Houd dit dus in je achterhoofd bij het kiezen van het juiste keukenblad.

Overweeg tijdens een renovatie dus deze upgrades. Je geeft je keuken een totaal ander uiterlijk met nieuwe apparaten, moderne keukenkastjes en een ander keukenblad. Zo is er helemaal geen complete verbouwing nodig!

Vorige

Het belang van licenties voor online casino’s

Volgende

Eenvoudig besparen door slimmer te kiezen