Een kantoor praktisch inrichten, zo doe je dat

Een kantoor praktisch inrichten, zo doe je dat

Het inrichten van een kantoor lijkt eenvoudiger dan het vaak is. Je moet namelijk rekening houden met verschillende aspecten. Je wilt een praktisch kantoor, met een gezonde atmosfeer waar jij of anderen prettig en productief kunnen werken.

Met het plaatsen van een bureau en een stoel ben je er dus niet. Daarom geven we je graag een paar slimme tips voor het inrichten van praktisch kantoor.

Kies voor rust

In een kantoor wil je geconcentreerd kunnen werken zonder te veel afleiding. Een rustige omgeving helpt hierbij. Kies voor neutrale kleuren op de grote vlakken zoals de muren, het plafond en de vloer. Dat hoeft helemaal geen wit te zijn. Ook pastelkleuren, gebroken wit of crème stralen rust uit. Kleuraccenten kun je aanbrengen met een paar accessoires, zoals een plantenbak, vaas, een muursticker met het logo van het bedrijf of de mokken waaruit je thee of koffie drinkt.

Rust breng je ook aan door het kantoor niet te vol te zetten met meubelen. Kijk wat je echt nodig hebt, zoals een bureau, een stoel en een kast, en plaats dit ruimtelijk in het kantoor. Heb je meerdere bureaus, zet deze dan niet te dicht bij elkaar; mensen willen vaak niet te dicht op elkaar zitten.

Ga voor natuurlijk licht

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat licht een positieve invloed heeft op de productiviteit. We worden er actiever van, meer geconcentreerd en het zorgt voor een beter humeur. Wil je een extra frisse uitstraling, kies dan voor zo veel mogelijk natuurlijk daglicht. Zorg er voor dat niets het raam blokkeert zodat er zo veel mogelijk daglicht naar binnen kan vallen. Geen planten of meubelen voor het raam dus, maar ook geen raamdecoratie die voor een deel van het raam hangt. Een duo rolgordijn is een goede keuze. Deze monteer je boven het raam of op het kozijn en open en sluit je met één handbeweging. Duo rolgordijnen hebben als extra voordeel dat ze bestaan uit een combinatie van transparante en niet-transparante banen. Dit zorgt voor een subtiele lichtinval en voorkomt inkijk vanaf de straat. Prettig als de zon recht op het raam schijnt of als het kantoor aan een (drukke) straat ligt.

Wil je optimale privacy of wil je de zon weren? Kies dan voor een rolgordijn verduisterend effect. Deze gordijnen houden ieder streepje zon tegen. Bijkomend voordeel is dat rolgordijnen op maat gemaakt kunnen worden, waardoor ze altijd precies op het raam passen en geen streepje licht of inkijk door laten.

Prettige luchtkwaliteit

De kwaliteit van de lucht is een belangrijke factor in een kantoor. Te droge lucht kan na verloop van tijd zorgen voor hoofdpijn, maar te vochtige lucht kan dat ook doen. Bovendien zorgt een goede luchtkwaliteit voor een gezondere omgeving. Zorg in een kantoor dus voor mogelijkheden om te ventileren. Een raam dat open kan, een ventilatierooster dat je iedere dag een paar uur open zet. Heb je vaak last van vochtige lucht? Kies dan voor een luchtontvochtiger.

Wil je niet op je gevoel af gaan? Voor een paar euro koop je een metertje dat zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur laat zien. Op die manier kun je in de gaten houden wanneer je moet luchten of het tijd wordt om de gordijnen te sluiten tegen de zon.

Planten helpen ook bij het houden van een goede kwaliteit van de lucht door deze te zuiveren. Bovendien worden mensen van groen rustig en gelukkiger, en geven planten wat extra kleur en een gezellige noot in een kantoor.

Vorige

Een jaar vol herinneringen: tips voor het maken van fotokalenders

Volgende

Dit zijn de 5 voordelen van elektrische rijden