Een jaar vol herinneringen: tips voor het maken van fotokalenders

In huis kan een kalender niet ontbreken. Of het nou gaat om het onthouden van verjaardagen, het opschrijven van een belangrijk jubileum of je werkplanning organiseren: een kalender is de perfecte oplossing voor wat organisatie en structuur in je leven. Maar gewoon een kalender kopen is natuurlijk best wel saai. Dan wordt je niet echt gestimuleerd om je kalender elke dag te gebruiken en het maximale eruit te halen. Als je echter een leuke en unieke kalender hebt, ga je hier beslist gebruik van maken. Daarom is zelf een foto kalender samenstellen, de perfecte keuze. Dan is je kalender niet alleen een kalender, maak ook een verzameling van je mooiste en meest bijzondere herinneringen. Het is even een klus, maar met de tips in deze blog maak je van jouw kalender een showstopper. 

Ga gestructureerd te werk

Als je een fotokalender gaat maken, is het goed om eerst te beginnen met het selecteren van de foto’s die je hierin wilt meenemen. Maak op je telefoon een lijst met favorieten voordat je ze in de software gaat uploaden. Dit maakt het een stuk makkelijker om een mooie fotokalender samen te stellen. Neem hier ook genoeg tijd voor. Kies foto’s die mooi bij elkaar passen en die een beetje dezelfde stijl hebben. Zo maak je van je fotokalender een mooi geheel en zorg je dat deze prachtig staat in huis. Denk na over de details zoals lettertypes, versieringen, formaat en lay-out. Je kan bijvoorbeeld één foto per pagina doen, maar je zou ook een collage kunnen maken. Denk ook na over een thema. Ga je één foto per maand plaatsen die past bij het seizoen of gooi je het over een andere boeg? Door dit vooraf te bedenken, is het makkelijker om je kalender samen te stellen. 

Maak het persoonlijk

Een fotokalender is al best persoonlijk, maar het wordt nog leuker als je persoonlijke quotes gaat toevoegen en bijvoorbeeld kunstwerken van de kinderen toevoegt. Zo maak je jouw kalender echt uniek. Maak er ook een project van. Laat het hele gezin meedenken en creëer zo een speciale galerij met herinneringen van jullie allemaal. Voeg foto’s toe die voor jullie een speciale betekenis hebben en waar je gelukkig van wordt. Je kalender wordt elke dag gebruikt en bekeken, dan is het zo leuk om foto’s te kiezen die een warm plekje in je hart hebben. 

Vorige

Katten en supplementen: wat moet je weten?

Volgende

Een kantoor praktisch inrichten, zo doe je dat