Dit zijn de 5 voordelen van elektrische rijden

We hoeven jou vast niet meer uit te leggen dat elektrisch rijden beter voor de wereld is. Het is dan ook de afgelopen jaren ontzettend populair geworden om een elektrische auto te rijden. Maar je bent misschien ook benieuwd wat de voordelen nu precies zijn. Wij vertellen het jou in deze blog! Lees je mee?

Elektrisch rijden kent heel veel voordelen. Zo is het goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ook is de rijervaring heel anders. Een paar jaar geleden was het aanbod in elektrische auto’s nog niet zo groot, maar ook dit veranderd. Zo heb je ook tegenwoordig de smart #1. Laten we eens kijken naar de voordelen van elektrisch rijden die ook geleden voor deze auto.   

1.    Het is milieuvriendelijk 

We zeiden het net al eventjes, maar elektrisch rijden is een stuk milieuvriendelijker dan wanneer je rijdt in een benzineauto of een auto die rijdt op diesel. Laten we vooropstellen dat een auto die niet rijdt het meest zuinig is. Maar we moeten nu eenmaal ook van A naar B. Dan kun je beter kiezen voor een auto met een batterij. Het milieuvoordeel zit ‘m vooral in de schadelijke uitlaatgassen. Hierdoor wordt de ozonlaag niet belast. Met als resultaat dat de aarde niet sneller opwarmt door jouw autoritjes. En dat is toch wel een fijn idee.

2.    Je bespaart kosten

Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken en rijden op benzine of diesel te ontmoedigen, zie je dat de prijzen voor diesel en benzine steeds hoger worden. De prijs van elektriciteit, zeker wanneer je zonnepanelen thuis hebt, blijft meer consistent en ligt lager dan de prijs van fossiele brandstoffen. Hierdoor kun je flink wat geld besparen wanneer je rijdt op elektriciteit.

3.    Rijden is stiller en soepeler 

Misschien is het je weleens opgevallen dat je een auto die elektrisch rijdt haast niet hoort. De motor van een elektrische auto is veel stiller omdat er geen verbrandingsmotor in zit. Hierdoor ervaar je een veel fijner en rustiger autoritje. Het rijdt meer soepel en dus stiller. Genieten! 

4.    Minder luchtverontreiniging 

We zeiden het net al eventjes, maar elektrische auto’s hebben lage emissies. Dit betekent dat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten tijdens het autorijden. Zoals koolstofdioxide en zwaveloxiden. Dit is vooral op een plek waar veel auto’s rijden, zoals in de stad of dicht bij de snelweg, een positieve ontwikkeling voor de gezondheid van de mens die hier woont en werkt. 

5.    Technologie blijft zich ontwikkelen 

De technologie staat natuurlijk niet stil en dat zie je ook in de wereld van de elektrische auto, zoals bij bijvoorbeeld de nieuwe elektrische auto’s van smart. Zo worden niet alleen de motoren steeds beter, ook de actieradius wordt steeds hoger. Dit houdt in dat je met een volle accu steeds meer kilometers kunt maken voordat je moet opladen. Ook zie je dat steeds meer modellen op de markt komen. Zoals SUV’s, auto’s met vierwielaandrijving of kleinere stadsauto’s. Elektrische auto’s zijn de toekomst en dat kun je zien aan de technologie dat niet stil blijft staan. 

Vorige

Een kantoor praktisch inrichten, zo doe je dat

Volgende

Welke diensten bieden een digitaal marketing bureau aan?