De mooiste steden van Europa voor een korte trip

Eindelijk een kleine droom waarmaken en eeuwenoude ruïnes, cultuur, brede boulevards en beroemde gebouwen van dichtbij meemaken? Winnen bij het gerenommeerde en populaire 777 casino maakt die droom voor veel mensen waar. Gelukkig zijn er ook manieren om goedkoop door Europa te reizen. Reizigers in Europa worden beloond met veel bezienswaardigheden.

En niet te vergeten de kleine details zoals lokaal eten en drinken. Zo wordt een korte trip leuk! Wat het seizoen ook is, Europa biedt zeker geweldige reisbestemmingen. Europa en zijn kleine of grote steden hebben voor elk wat wils te bieden – we presenteren hier de mooiste bestemmingen!

Wat zijn de 10 populairste steden?

Voordat we de mooiste Europese steden introduceren, volgt hier een korte lijst met de gewildste reisbestemmingen.

  • Rome, een vleugje eeuwigheid gecombineerd met uitstekend eten
  • Amsterdam, verken de panden langs de grachten per fiets of boot
  • London, Big Ben en de Tower combineren perfect met Fish and Chips
  • Berlijn, voor feestbeesten en museumliefhebbers
  • Parijs, voor een adembenemend uitzicht vanaf de Eiffeltoren en een beetje romantiek
  • Boedapest gedeeld door de Donau, prachtige glimpen van de geschiedenis
  • Hamburg, van de vismarkt via St.-Pauli naar de Elbphilharmonie
  • Heidelberg, klein, fijn en pittoresk om te voet te beleven
  • Cadiz, moderne gebouwen naast Andalusisch-Moors erfgoed aan de Atlantische Oceaan
  • Stockholm, een oude stad op een eiland met een eigen flair

Deze lijst is nu uit te breiden met de mooiste steden voor een korte trip en de vijf interessantste vind je hier in een kort portret!

Wenen ademt nog steeds keizerlijke lucht

In het hart van Europa zijn er excursie- en winkelmogelijkheden voor elke gelukkige winnaar! Het is heerlijk slenteren langs de prachtige gebouwen van de Ringstrasse. Een omweg naar de Hofburg, de oude keizerlijke residentie, of misschien Schloss Schönbrunn met zijn prachtige parken? Wenen en zijn stadsparken zijn legendarisch. Ze schitteren het hele jaar door met een verscheidenheid aan evenementen. Bijzonder is het Prater met zijn reuzenrad. Een privérit in de gondel met champagne zorgt voor een glimlach op de winnaars.

‘S Avonds mag de reis naar de buitenwijken van de stad niet worden vergeten. Hier wordt wijn verbouwd en geserveerd in rustieke tavernes, samen met hartige lekkernijen en de muziek van de Schrammeln.

Barcelona betovert door zichzelf steeds opnieuw uit te vinden

De havenstad Barcelona, ​​​​met zijn eeuwenlange strategische betekenis, is nog steeds een centrum voor kunst, cultuur en ontwikkeling. Niet alleen de gebouwen van Antonio Gaudi getuigen van de openheid van de Catalanen voor moderniteit. Indrukwekkend om de overeenkomsten en verschillen van de familie Sagrada in Gracia te vergelijken met de kathedraal in de Gotische wijk.

De Barrio Gotico, zoals het hart van de oude stad wordt genoemd, biedt kleine galerijen, prachtige boetiekjes en cafés. Reizigers en bewoners ontmoeten elkaar hier nog harmonieus. Prachtige boulevards zoals Passeo de Gracia nodigen u uit om te winkelen voor internationale merken. De Ramblas daarentegen betoveren met straatverkopers, straatmuzikanten en ander cabaret. Niet te vergeten een omweg naar de Mercat de la Boqueria om de Spaanse keuken te ervaren.

Venetië is altijd een reis waard

De lagunestad aan de noordelijke Adriatische Zee trekt zowel liefhebbers als reizigers die geïnteresseerd zijn in architectuur. Ook liefhebbers van de Italiaanse keuken vinden hier de perfecte ambiance om specialiteiten te proeven die verband houden met La Dolce Vita. Hiervoor moeten de platgetreden toeristenpaden verlaten worden en moeten kleine, buiten de gebaande paden gelegen restaurantjes een kans krijgen.

Venetië is niet alleen te voet te verkennen. Kleine en grote bruggen nodigen uit om dat te doen, maar wijzen tegelijkertijd naar de vele gondels. Van het San Marcoplein tot het Dogenpaleis of zelfs een van de omliggende eilanden. Het San Marcoplein is het centrum van alle toeristische paden en de koffie is navenant duur. Italiaanse en Weense muziek van de vele bands maakt veel goed. Kunstminnende bezoekers voelen zich nog steeds aangetrokken tot Murano. Het eiland van de glasblazers nodigt nog steeds uit om meer te weten te komen over dit oude ambacht.

Annecy of het “Venetië van de Alpen”

Wie meer van betoverende, kleinere steden houdt, kan Annecy niet omzeilen te midden van een adembenemend decor. Het eilandpaleis in het grote Canal du Thiou illustreert waarom Annecy bekend staat als het Venetië van de Alpen. Smalle straatjes komen uit op bredere pleinen terwijl je loopt. Met bloemen beklede paden langs de waterwegen nodigen uit om te ontspannen en tot rust te komen.

De volledig bewaard gebleven oude stad neemt je bijna mee op een reis door de tijd. Het Lac d’Annecy biedt ontspanning in de zomer. Op de omliggende berghellingen zijn het hele jaar door uitdagingen te vinden. Bekroond door de veelgeprezen Franse keuken laat een korte trip naar Annecy niets te wensen over.

Dubrovnik wordt nog steeds beschouwd als een geheime tip

Aan de Kroatische kust troont een indrukwekkend fort. Dubrovnik trekt steeds meer reizigers. Het gerucht gaat dat hier zowel cultureel erfgoed als regionale specialiteiten bewaard en gevierd worden. Het milde klimaat belooft een combinatie van een ontspannende dag op het strand net onder de vestingmuren van de oude binnenstad van Dubrovnik. Het azuurblauwe water contrasteert met de rode pannendaken en de lichtgekleurde beloopbare muur. Ongelooflijke inzichten en uitzichten wachten op de bezoeker.

Als de wandeling door de steegjes en straten van de stad voorbij is, lonken restaurants en cafés. Zwarte risotto met zeevruchten wacht om geproefd te worden. Net zo aan te raden als de vele gerechten van gehakt en paprika. De Kroatische keuken is geïnspireerd en beïnvloed door vele buurlanden en voormalige handelspartners.

Laatste tips en hints

Terwijl galerieën en musea sommigen op hun reis inspireren, gaat de andere toerist op zoek naar bloemen en tuinen. Eten en drinken zijn altijd belangrijk. Geen enkele stad wordt echt ontdekt of als mooi gezien als de keuken niet overtuigt. In alle uithoeken van Europa zijn spannende inzichten te vinden, zodat ook de Noordse parels Oslo en Bergen, Helsinki en Riga genoemd mogen worden. 

Ze zijn heel anders dan de Midden-Europese architectuur en culinaire ontdekkingen. De diversiteit van Europa kan worden ervaren met korte trips in het weekend of op feestdagen. Naast de hoofdsteden zijn er ook veel kleinere steden met eigen of nabijgelegen luchthavens, zoals Venetië of Annecy, Heidelberg of Salzburg.De gekozen reistijd bepaalt het programma en de activiteiten. Korte trips naar de mooiste steden van Europa zijn altijd in het seizoen. Wandelingen door oude steden, markten en boetieks kunnen bij regen of zonneschijn worden ondernomen. Mooie reizen zijn altijd de moeite waard. Nieuwe inzichten om elke hoek wachten op zowel de spontane als de goed geplande vakantieganger!

Vorige

Hoe dachten de mensen in het oude Griekenland over Zeus?

Volgende

Dit is de beste goedkope smartphone van dit moment