computer screen showing google search

Wis je digitale sporen uit: zoekresultaten in Google verwijderen met online reputatiemanagement

Het gaat niemand iets aan waar jij precies bent geweest. En dus ook niet wat je digitaal allemaal achter de rug hebt, bijvoorbeeld als je opnieuw bent begonnen. Als je zoekt naar een manier om jouw digitale sporen uit te wissen is het een goed idee om zoekresultaten in Google te laten verwijderen. Maar, hoe doe je dat?

Als jouw professionele imago onder druk staat of je persoonlijk wordt aangevallen vanuit onverwachte hoek is het de moeite waard om je digitale sporen uit te wissen. Om niet te laten zien waarvan je (onterecht) wordt beschuldigd of om te voorkomen dat je naam opduikt bij schimmige zaken waar je niets mee te maken hebt. Zelfs als Google niet meewerkt om een zoekresultaat te verwijderen, bestaan er mogelijkheden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Welke zoekresultaten uit Google wil je laten verwijderen?

Wie de wereld over reist, graag ervaringen met anderen deelt of gewoon een actief online en social media-leven heeft gehad laat online allerlei sporen na. Dus zijn er foto’s, oude social mediaberichten en bijvoorbeeld verouderde nieuwsberichten of zelfs gênante blogs van vroeger te vinden?

Het is de moeite waard om te proberen die te verwijderen. Of om ze ‘weg te drukken’, door ervoor te zorgen dat de eerste pagina met zoekresultaten iets anders laat zien. Maar liefst 75 tot 90% van de mensen die bijvoorbeeld Google gebruikt klikt namelijk niet verder door dan de eerste pagina. Dat betekent dat het wegdrukken naar pagina 2 bijna hetzelfde resultaat oplevert als het daadwerkelijk laten verwijderen.

Als je aan de slag wilt met online reputatiemanagement is het daarom belangrijk om vast te stellen welke resultaten in Google je wilt laten verwijderen. Gaat het om oude posts en artikelen, die je liever niet meer wilt laten zien? Of heb je te maken met negatieve reviews of (valse) beschuldigingen, waarvan je verwacht dat die door blijven gaan?

Online reputatiemanagement: voorkom negatieve gevolgen

Werkgevers googelen hun kandidaten voordat de sollicitaties plaatsvinden en klanten kijken naar reviews voordat ze een aankoop doen. Ook potentiële partners doen online onderzoek voordat ze op date gaan en er zijn nog veel meer situaties te verzinnen waarin Google zoekresultaten belangrijk zijn.

Een enkele negatieve vermelding in de Google-zoekresultaten kan daarom leiden tot veel kleinere kansen op een baan, een opdracht of verkoop of zelfs een date en een relatie. De invloed van jouw online reputatie is groot, en groeit bovendien. Daarom is het de moeite waard om je sporen uit te wissen, in ieder geval digitaal.

Ben je benieuwd hoe je dat doet en wat daarbij komt kijken? Sovix is jouw specialist om Google zoekresultaten te verwijderen. Dat kan op allerlei manieren, ook als de website-eigenaar waar de content staat én Google zelf niet mee willen werken. Door de zoekresultaten weg te drukken naar minimaal de tweede pagina zullen die niet meer zichtbaar zijn voor wie ‘even snel googelt’. Zo kun jij je digitale sporen uitstekend uitwissen.

Vorige

Hoe zorg je ervoor dat je boot altijd in goede staat blijft? Ontdek handige onderhoudstips