/

Top 5 duurste parfums ter wereld

Dat een flesje parfum voor menig mens al een vorm van luxe is, betekent niet dat ze allemaal redelijk betaalbaar zijn. Deze blog gaat over de top 5 duurste parfums ter wereld.

Elk van deze parfums is verbluffend duur en wordt geleverd met een prijskaartje dat je portemonnee aanzienlijk zou kunnen beïnvloeden. Deze parfums geven niet allen een gevoel van luxe en verfijning, maar zijn ook een symbool van status.

#1 Shumukh

$1,295 miljoen (3 liter)

De nummer 1 in deze lijst is het Shumukh parfum. In een soort kast van wel twee meter hoog, is 3 liter parfum neergestalt. Het zou de geur moeten hebben van amber, sandelhout, muskus, een zeldzaam puur Indiaas agarhout, pure Turkse roos, patchouli ylang-ylang en wierook.

Het heeft meer dan een drie jaar lang en ontzettend veel pogingen geduurd om het parfum te maken. Het parfum is niet alleen bekend omdat het de duurste is, maar ook omdat het in het Guinnes World Record Book staat. Dit is onder andere omdat het de meeste diamanten op een parfumflesje heeft.

#2 DKNY Golden Delicious

≈ $1,0 miljoen

Als verstoten nummer 1 is de DKNY Golden Delicious een unieke in zijn soort. Van het parfum werd er maar één gemaakt, althans van het flesje is er maar eentje gemaakt. Juwelenontwerper Martin Katz sloeg samen met DKNY de handen ineen om het flesje te ontwerpen.

Het mooie aan het flesje is, is dat het werd geveild voor een goed doel dat Action Against Hunger heet. Dat het zoveel geld waard, is niet voor niets. Katz was maar liefst 1500 uur bezig met het zetten van alle diamanten en andere edelstenen. Mocht je benieuwd zijn naar de geur, die is gewoon te vinden bij de dichtstbijzijnde parfumerie.

#3 Clive Christian NO 1 Imperial Majesty

$12.722 (ongeveer 35 ml)

Clive Christian No. 1 Imperial Majesty is een ander duur parfum, dat al lang bekend staat om zijn luxe en elegantie. Het wordt geleverd in een prachtige fles met een halsketting van 18-karaats goud en (witte) diamanten. De geur heeft iets weg van een combinatie van rozenolie, jasmijn en Tahitiaanse vanille.

Van de soort werden maar tien flesjes gemaakt, waarvan al zeven kapot zijn gevallen. De overige drie duiken af en toe nog op, op verschillende plekken in de wereld. Het parfum in deze uitvoering is uniek, het parfum opzichte is in grotere getalen te koop. Nog steeds moet je dan van goede huizen komen: een flesje kost al gauw richting de €700,-.

#4 Baccarat Les Larmes Sacrées Des Thebes

€6180 (voor een flesje)

Wederom gaat het bij dit parfum een soort limited Edition. Naar verluid zijn er in het begin maar drie van gemaakt. Al in 1998 kwam het (vrouwen)parfum uit, dat net als de nummer 1 bestaat uit onder andere ylang-ylang en sandelhout.

Het parfum is duur, maar het parfum is nog duurder door de kristallen, diamanten en het goud dat op het flesje zit. Het heeft een unieke piramide vorm en een paarse/gele kleur. De vertaling van de naam van het parfum is ‘De heilige tranen van Thebes’. Met zo’n naam geef je inderdaad exclusiviteit aan het parfum

#5 Chanel Grand Extrait

≈ €3800 (30 ml)

Chanel Grand Extrait is een van de meest iconische parfums ter wereld. Het is ontworpen door de legendarische Coco Chanel en bevat noten van jasmijn, roos en iris. Gelukkig heeft Coco Chanel nog veel meer, vooral betaalbare parfums uitgebracht.

Je zou de geur ook kunnen herkennen aan de huidige Chanel No. 5, de Grand Extrait is namelijk een voorganger ervan. Al in 1921 kwam het parfum op de markt en heeft sinds dien de markt ook niet meer verlaten. De unieke geur en de tijdloosheid maken dat Chanel in deze lijst terecht is gekomen.

De bekende Chanel No. 5

Vragen

Deze indrukwekkende bedragen roepen bij ons en misschien ook wel bij jou, een aantal vragen op. We hebben een kort vraag-antwoord voor je op een rijtje gezet. Zo wordt de prijs van parfum iets duidelijk gemaakt.

 1. Waarom zijn deze parfums zo duur?
  Deze parfums bevatten hoogwaardige en zeldzame ingrediënten en worden geleverd in prachtige flessen.
 2. Hoe lang blijft het parfum op de huid zitten?
  De duur van het parfum op de huid hangt af van verschillende factoren, waaronder de pH-waarde van de huid en de concentratie van het parfum.
 3. Waar kan ik deze parfums kopen?
  Deze parfums zijn soms te koop bij exclusieve parfumerieën, maar in de meeste gevallen zal je goede contacten nodig hebben om überhaupt in de buurt te komen.
 4. Zijn er goedkopere alternatieven voor deze parfums?
  Ja, er zijn veel goedkopere parfums beschikbaar die nog steeds van hoge kwaliteit zijn. Informeer bij een parfumerie bij je in de buurt wat de mogelijkheden zijn.
 5. Is het het geld waard om zoveel uit te geven aan een parfum?
  Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Als je een liefhebber bent van luxe geuren en het niet erg vindt om veel geld uit te geven, dan zijn deze parfums zeker het overwegen waard. Overigens zijn deze parfums niet om dagelijks te gebruiken. Ze zullen over tientallen jaren nog bestaan en nauwelijks worden gebruikt.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn de parfums in de top 5 behoorlijk prijzig. Ze bevatten allemaal hoogwaardige ingrediënten en worden geleverd in prachtige flessen die het prijskaartje zeker rechtvaardigen. Als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor een geliefde of jezelf wilt verwennen met een luxueuze geur, dan zijn deze parfums waarschijnlijk geen optie.

Vorige

BELGIË: DE LEUKSTE PLAATSEN IN DE ARDENNEN

Volgende

Champagne fles sabreren: sabreren kun je leren