Stradivarius retour: volg deze stapsgewijze gids

De naam ‘Stradivarius‘ is afkomstig van Antonio Stradivari, een beroemde Italiaanse vioolbouwer uit de 17e en 18e eeuw. Zijn handgemaakte violen en andere strijkinstrumenten worden beschouwd als meesterwerken van vakmanschap en muzikaliteit. De violen dragen zijn naam als eerbetoon aan zijn ongeëvenaarde ambachtelijke vaardigheden.

Echter associëren mensen vandaag de dag het woord ‘stradivarius’ lang niet altijd met de viool. Sinds jaren bestaat er namelijk ook een populaire kledingwinkel genaamd Stradivarius. Ze hebben filialen in meerdere landen en ook een online webshop. In deze blog zullen we je uitleggen wat je moet doen als je iets online hebt gekocht en het graag retour wil doen. We zetten het neer als een gids met stappen die je in zo’n geval kan opvolgen.

Stap 1: Retourvoorwaarden controleren

Je denkt er misschien niet direct aan, maar het is handig om voorafgaand aan de retour de voorwaarden te controleren. Wellicht kan jij het artikel niet eens retourneren, omdat je te laat doet of het artikel niet aan bepaalde eisen voldoet. We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je uitgezocht en hieronder neergezet. Lees:

 • Retourtermijn
  Je hebt vanaf de dag van ontvangst een maand om je retour aan te melden en op te sturen. De meeste webwinkels werken met een exact aantal dagen, dus een maand is voor ons wat vaag. Wees in ieder geval liever ’te vroeg’ dan te laat.
 • Terugbetaling
  Afhankelijk van hoe je de artikelen retourneert, zal het langer of minder lang duren om je geld terug te krijgen. Bij het retourneren via de post gebeurt het pas nádat het pakket is aangekomen en verwerkt. Bij een retourtje in de winkel wordt de retour direct verwerkt. Vanaf die punten kan het nog 7-14 dagen duren tot het op je bankrekening staat.
 • Ruilen
  Het is ons niet bekend of je een artikel ook kan ruilen. Contacteer hiervoor de klantenservice.
 • Kapot item ontvangen
  Al je item kapot is bij het ontvangen van je pakketje, dan is het altijd handig om z.s.m. contact op te nemen met de klantenservice. Het zou zonde zijn dat je hiermee te lang wacht en het probleem vervolgens in jouw schoenen wordt geschoven.
 • Staat retour
  De artikelen moeten in ongebruikte, onbeschadigde en ongewassen staat verkeren. Artikelen waarvan de hygiëneverzegeling is verbroken, mogen niet worden geretourneerd.

Zo, nu je er zeker van bent dat je je artikelen kan retourneren, is het tijd om verder te gaan naar de ‘hoe’.

Stap 2: Retour aanmelden

En dan is het tijd om je retour aan te melden. Afhankelijk van of je een account hebt of niet, dien je de volgende instructies te volgen.

Retourneren als gast:
Je hebt geen account en wil graag een retourlabel aanvragen. Je vult op het retourportaal je e-mailadres en telefoonnummer in waarmee je hebt de bestelling hebt geplaatst. Daarna ontvang je via de sms een code waarmee je toegang kan krijgen tot je bestellingen en retourneringen. Volg de stappen die je dan worden verteld et voilà, klaar om te gaan.

Retourneren met een account:
Log in op je account en ga naar ‘uw bestellingen. Vervolgens klik je op ‘artikelen retourneren’, waarna je naar je bestelnummer rechts onderin het menu gaat. Volg alle stappen en ga vervolgens verder naar de volgende stap in dit artikel.

Stap 3: Retour inpakken en verzenden

Dan is het nu tijd om de retour in te pakken en te verzenden. Zorg ervoor dat je alle artikelen in ongebruikte en onbeschadigde staat retourneert. Doe je dat niet, dan staat Stradivarius in haar recht waardevermindering toe te brengen op de terugbetaling. Verpak het pakket stevig en ga vervolgens naar het dichtstbijzijnde afleverpunt. Bewaar het verzendbewijs dat je krijgt goed, tot het moment dat je weet dat je order is verwerkt.

Houd er rekening mee dat er voor het retourneren €1,95 in rekening wordt gebracht. Deze kosten worden in mindering gebracht op de terugbetaling.

Let op: heb je bestelling oorspronkelijk opgehaald bij droppoint of thuisbezorgd? Ga dan naar het ‘Droppoint retour’ portaal op de website van Stradivarius.

Retourneren in de winkel

Het is ook mogelijk om je items te retourneren in een winkel van Stradivarius. Hiervoor hoef je het retour niet aan te melden. Het enige dat je nodig hebt is het oorspronkelijke bestelbewijs waar alle artikelen op staan vermeld. Zij handelen direct de retour af.

Is het de moeite waard om te shoppen bij Stradivarius?

Stradivarius is een populaire internationale kledingwinkelketen die trendy mode aanbiedt voor jonge volwassenen. Ze staan bekend om hun stijlvolle en betaalbare kledingcollecties, variërend van kleding en accessoires tot schoenen. De winkel richt zich op een modebewuste doelgroep en biedt regelmatig nieuwe ontwerpen aan om aan de laatste trends te voldoen. Stradivarius heeft wereldwijd vestigingen en online winkels, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor shoppers die op zoek zijn naar eigentijdse kledingstukken en accessoires.

Als de kleding aan je smaak voldoet, dan is het wat ons betreft zeker de moeite waard om eens rond te kijken

Vorige

Waarom worden websites gecensureerd?

Volgende

Een blik op hyperpigmentatie: wat is het eigenlijk?