man holding his head while sitting on chair near computer desk
//

4 tips voor een ergonomische thuiskantoor

Werk jij ook al thuis als zelfstandige, of op afstand voor een bedrijf? Het is belangrijk om je werkplek zo in te richten dat het goed voor je lichaam is. Een goede werkplek voorkomt niet alleen lichamelijke klachten, maar kan ook je productiviteit verbeteren. In dit artikel delen we vier eenvoudige tips waarmee je een thuiskantoor kunt creëren dat goed is voor je lichaam. We bespreken ergonomische bureaustoelen, zit-sta bureaus en meer.

Investeer in een ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is super belangrijk voor je thuiskantoor. Veel mensen zitten lang achter hun bureau, en dat kan je rug en nek flink pijn doen. Dus, kijk naar een bureaustoel bij bureaustoelexpert.nl die je in hoogte kunt verstellen zodat je voeten plat op de grond kunnen staan en je knieën in een hoek van 90 graden zijn. Zo’n stoel moet ook je onderrug goed ondersteunen, dat noemen ze lendensteun, om rugklachten te voorkomen. Verder zijn verstelbare armleuningen handig om je armen en schouders te ontlasten, en zorg ervoor dat de stoel gemaakt is van ademend materiaal om niet te gaan zweten, vooral als je lang zit.

Kies een zit-sta bureau

Denk eens aan een zit-sta bureau voor je thuiskantoor. Het is echt handig omdat je ermee kunt afwisselen tussen zitten en staan, wat goed is voor je rug en nek, en je energie op peil houdt. Hier zijn wat simpele tips als je er een wilt kiezen: Ga voor een elektrisch verstelbaar bureau, dat maakt het omhoog en omlaag bewegen super makkelijk met een druk op de knop. Zorg er ook voor dat het bureau stabiel is in beide standen, anders kan het behoorlijk irritant zijn en je productiviteit verminderen. En check of je genoeg ruimte hebt om comfortabel te werken, zowel zittend als staand. Zo’n bureau kan echt een verschil maken!

Gebruik een ergonomisch toetsenbord en muis

Vergeet niet om een ergonomisch toetsenbord en muis te gebruiken in je thuiskantoor. Deze spullen zijn net zo belangrijk als je stoel en bureau om comfortabel te kunnen werken. Een ergonomisch toetsenbord heeft een vorm die je handen natuurlijk volgt en dat zorgt ervoor dat je polsen minder belast worden. En een ergonomische muis houdt je hand en pols in een comfortabele houding, wat kan helpen om problemen zoals het carpaal tunnelsyndroom te voorkomen. Je kunt ook nog een muismat met polssteun gebruiken om de druk op je polsen tijdens het gebruik van de muis te verminderen. Deze kleine aanpassingen kunnen echt het verschil maken in hoe prettig je werkt vanuit huis.

Organiseer je werkplek efficiënt

Zorg dat je thuiskantoor netjes is. Kabels moeten uit de weg zijn, zodat je niet struikelt. Zorg voor goede verlichting zonder schittering op je computerscherm. Gebruik lades, planken en opbergers om je spullen georganiseerd te houden. Een geordende werkplek maakt werken makkelijker en comfortabeler.

Vorige

Buitenverlichting: waar moet je op letten?

Volgende

4 unieke workshops voor een dagje uit