drone flying in sky

Zo maak je mooie drone foto’s van je woning

Drones veranderen hoe we naar dingen kijken. Ze kunnen namelijk foto’s van bovenaf maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld je huis wilt verkopen, leuke momenten wilt vastleggen, of gewoon wilt zien hoe je huis er van boven uitziet. Het is zowel leuk als interessant. Laten we eens kijken hoe je deze mooie drone foto’s nu precies kunt maken. Meer weten? Lees verder! 

Kies de juiste drone

Je moet natuurlijk eerst de juiste drone kiezen. De drone die je gebruikt heeft namelijk een grote invloed op de kwaliteit van je foto’s. Zorg ervoor dat je drone een goede camera heeft die scherpe en gedetailleerde foto’s kan maken. Ben je nog op zoek naar enkele populaire keuzes? Kijk dan even op droneland.nl voor de specificaties van verschillende modellen.

Plan je vlucht

Je hebt de drone gekocht, de handleiding gelezen, en je bent nu klaar om met de vlucht te beginnen. Kies een dag met kalm weer en weinig wind om ervoor te zorgen dat je drone stabiel blijft en je foto’s scherp worden. Maak ook een lijst van de specifieke plekken en hoeken die je wilt fotograferen, zodat je niets belangrijks mist.

Kies het juiste tijdstip

Wanneer je je drone de lucht in stuurt, is timing erg belangrijk om fantastische foto’s te krijgen. Het beste moment voor luchtfoto’s is tijdens het “gouden uur,” dat vlak na zonsopgang en vlak voor zonsondergang plaatsvindt. Tijdens dit uur zorgt het zachte, warme licht voor prachtige schaduwen en kleuren op je huis, waardoor je foto’s er echt indrukwekkend uitzien.

Stel je camera in

Vervolgens moet je de camera-instellingen goed instellen. Kies een lage ISO-waarde, zoals ISO 100 of 200, om ongewenste ruis in je foto’s te verminderen. Zorg voor een snelle sluitertijd wanneer het een beetje waait. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de foto’s scherp blijven.. En probeer verschillende instellingen voor de belichting uit om de juiste belichting voor je foto’s te krijgen.

Compositie is key

Denk ook na over de compositie van je foto’s voordat je begint met schieten.  Een handige tip is om de regel van derden te gebruiken. Dit betekent dat je je huis niet in het midden van de foto plaatst, maar op een van de snijpunten van een denkbeeldig raster. Hierdoor krijgen je foto’s meer diepgang en krijgen ze net dat extra’s. En neem ook de omgeving mee in je foto’s, zoals je tuin, bomen en de omliggende wegen. Dit geeft context aan je beelden.

Vlieg met precisie

Als je de lucht in gaat, moet je heel precies vliegen. Gebruik de gimbal van je drone om de camera vloeiend te bewegen en houd je drone stabiel. Probeer schokkerige bewegingen te vermijden en neem rustig de tijd om elke foto goed te maken. Geduld is echt belangrijk als je dronefoto’s maakt. Succes!

Vorige

4 unieke workshops voor een dagje uit

Volgende

Houtkachel gekocht? 4 tips om hem veilig te gebruiken!