person holding orange and black power tool

Zelf je huis verbouwen? Doe je voordeel met deze professionele tips!

Regelmatig zien we op televisie wat er zoal mis kan gaan wanneer iemand zelf de verbouwing van zijn huis ter hand neemt. Ben je ervan overtuigd dat je zo’n klus zelf aankunt en wil je aan de slag gaan om van jouw huis een droompaleisje te maken? Lees dan zeker onderstaande professionele klustips voor een topresultaat.

Voorkom breekwerk achteraf

Leidingen en kabels worden vaak achter tussenwanden en systeemplafonds verborgen. Dat staat natuurlijk een stuk netter, maar als er na verloop van tijd sprake is van kortsluiting of een kabelbreuk, zijn de rapen gaar. Om te voorkomen dat je dan zo’n wand of plafond deels moet verwijderen, kun je het beste gebruik maken van inspectieluiken die je permanent toegang verschaffen tot de erachter gelegen ruimte. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om achteraf nog wijzigingen aan te brengen in de bedrading of in het leidingwerk.

Je kunt het dak op

Als je een plat dak hebt in combinatie met zonnepanelen, is het een slim idee om het dak permanent bereikbaar te maken van binnenuit. Dit doe je door een dakluik met ladder te plaatsen. Die zonnepanelen moeten namelijk zo nu en dan eens schoongemaakt worden om een hoog rendement te blijven behouden. Vogelpoep en ander vuil op de panelen zorgt namelijk voor een minder grote elektriciteitsopbrengst en daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee. Met zo’n dakluik is het bereiken van het dak een fluitje van een cent.

Leg je werkzaamheden vast

Het is altijd een goed idee om alles wat je doet vast te leggen met een fotocamera. Door foto’s van voor, tijdens en na de klus te bewaren, kun je later altijd precies zien wat je precies gedaan hebt en op welke manier. Dit kan handig zijn als je soortgelijke werkzaamheden nogmaals moet uitvoeren. Ook wanneer ergens in het proces iets is misgegaan en je het liefst terug zou willen gaan naar de vorige situatie, ben je blij als je wat foto’s van de oorspronkelijke staat beschikbaar hebt.

Stel een plan op en werk gefaseerd

Vloerverwarming aanleggen, meer wandcontactdozen plaatsen, een dakkapel realiseren? Je kunt heel wat wensen hebben voor je woning, maar zorg ervoor dat je altijd eerst een goed plan opstelt. Verdeel het totale project in deelklussen en werk die gefaseerd af. Begin pas aan de volgende klus wanneer je de vorige afgerond hebt.

Vorige

Welke soorten hijsmaterialen zijn er allemaal?

Volgende

Het navigeren door de wereld van online casino licenties