two wine glasses beside wine bottle on top of brown wooden reel table

Tuinkamers: welke types zijn er?

Het is een rustige ochtend, de zonnestralen glippen je tuin binnen. Je zit lekker op een stoel met een kop koffie in je hand, omringd door mooie groene planten, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op je tuin. Dit is het soort perfecte plek dat een tuinkamer van lorangerie.nl kan bieden. Een tuinkamer is meer dan alleen een extra ruimte bij je huis. Het is een plek waar je kunt ontspannen en jezelf één kunt voelen met de natuur, zonder last te hebben van regen, wind of insecten. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een tuinkamer en hoe het je leven thuis kan verbeteren.

De klassieke serre

Een klassieke serre is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij het horen van het woord “tuinkamer”. Deze tuinkamers zijn meestal volledig van glas gemaakt, met een metalen of houten frame. Ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en bieden een geweldig uitzicht op je tuin. Een klassieke serre is ideaal voor mensen die planten houden, omdat je binnen ook gewoon wat planten kunt laten groeien.

De orangerie

Een orangerie is een chique versie van de gewone serre. Deze tuinkamers zien er vaak wat eleganter uit, met mooie glazen koepels en fraaie architecturale details. Vroeger werden orangeries vooral gebruikt om citrusbomen te beschermen tijdens de winter, vandaar de naam. Tegenwoordig dienen ze vaak als plekken om te ontspannen en om met een groep bij elkaar te komen.

De veranda

Een veranda is een gedeeltelijk overdekte buitenruimte die meestal aan de voorkant of zijkant van een huis wordt gebouwd. Het heeft meestal een dak dat wordt ondersteund door pilaren en biedt een plek waar je kunt relaxen en van het buitenleven kunt genieten zonder helemaal in de regen of zon te zitten. Veranda’s zijn perfect voor barbecues, diners en gewoon lekker relaxen op een zonnige dag.

De moderne glazen tuinkamer

Als je een strakke en eigentijdse look wilt, dan is een moderne glazen tuinkamer perfect. Ze hebben een minimalistisch ontwerp en gebruiken de nieuwste glastechnologie voor isolatie. Hierdoor krijg je een ruimte die het hele jaar door comfortabel is en een prachtig uitzicht op je tuin biedt. Bovendien zijn moderne glazen tuinkamers energiezuinig, wat je energierekening laag houdt. Er zijn nog een aantal andere varianten, maar dit zijn de populairste tuinkamers op dit moment!

Vorige

3x onderhoudsvriendelijke vloeren die je leven gemakkelijker maken

Volgende

Welke type loungebanken zijn er en hoe maak je de juiste keuze?