brown wooden bench near window

Scandinavische stijl: minimalisme en warmte in je interieur

Een Scandinavische stijl is vandaag de dag razend populair op woongebied. En dat is eigenlijk ook meer dan logisch. Een Scandinavische stijl straalt veel rust uit en een kamer kan – dankzij de juiste soort inrichting – optisch veel groter lijken. En of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer. Deze stijl is haarfijn te integreren in iedere kamer in huis. Is je interesse gewekt? Het is dan de hoogste tijd om wat meer te weten te komen over deze stijl. We maken je alvast wat meer wegwijs in deze blog met een paar handige tips.

Een Scandinavische stijl herken je aan de rustige uitstraling

Een van de belangrijkste kenmerken van de Scandinavische stijl? Dat is de serene en rustige uitstraling. Denk daarbij aan een ronde eettafel in het wit of een ovale tafel van licht eikenhout. Dit wordt doorgaans erg elegant gecombineerd met stoeltjes van staal of dun metaal voor een licht en luchtig totaalplaatje. De kers op de taart? Dat is het gebruik van woonaccessoires in rustige kleuren en strakke vormen. Van kussens tot aan vazen en van kandelaars tot aan fotolijstjes. Iedere denkbare woonaccessoire is in een Scandinavische stijl uit te voeren. Wat voor soort accessoires laat je het liefste in je eigen interieur terugkomen? 

Je zorgt voor een ruimtelijk en fijn gevoel bij jou in huis

Eén ding is zeker, met een Scandinavische stijl zorg je vanaf het eerste moment al voor een erg ruimtelijk en fijn gevoel. Waar je zoal aan kunt denken als het gaat om het gebruik van kleur in huis voor deze woonstijl? Maak gebruik van warme pastelkleuren en zachte tinten zoals gebroken wit en beige. De kamer lijkt daardoor optisch groter en het is erg makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een eetkamerstoel in deze stijl. 

Bekijk een Scandinavische stijl in een woonwinkel bij jou in de buurt

Kom je op dit moment graag te weten hoe je een Scandinavische stijl het beste kunt integreren bij jou in huis? Kies er dan voor om snel een keer een bezoek aan een woonwinkel te brengen. Je krijgt hier namelijk meteen een goed beeld van alle kleuren, materialen en opstellingen voor het interieur. Je doet hier dan ook meer dan genoeg inspiratie op voor het toekomstige totaalplaatje bij jou in huis. Laat het upgraden van je woning in een Scandinavische stijl dus maar snel beginnen.

Vorige

Leven, reizen en lifestyle voor de kosmopoliet