Fit op vakantie? Tips die echt werken! 

Veel mensen doen nog even extra hun best wanneer er een vakantie in het vooruitzicht is om helemaal fit en strak op het strand te verschijnen. Wanneer ze dan éénmaal op vakantie zijn, dan laten ze vaak al snel de teugels vieren. Toch is het aan te raden om ook op vakantie gewoon lekker aan je fitheid te werken. Niet omdat die paar keer sporten écht het verschil gaan maken, maar wel om de motivatie erin te houden. Het geheim van een goed lichaam en sterke conditie is niet af en toe even pieken, maar juist de consistentie. En vaak is doorgaan daarbij ook makkelijker dan opnieuw beginnen. Daarom is lekker in beweging blijven op vakantie ook enorm aan te raden. Hoe je dit doet? Lees snel verder.  

Altijd online 

Iets wat mensen tegenwoordig eigenlijk altijd bij zich hebben is een mobiele telefoon. We zijn de hele dag bereikbaar en we zijn altijd met elkaar in contact. Dat je dit apparaatje ook perfect kunt gebruiken om fit te worden én te blijven, dat vergeten veel mensen nog wel eens. Zelfs met een simpele telefoon gecombineerd met een voordelig sim only alleen bellen van simpel kan al voldoende zijn. Je hoeft namelijk voor veel workout apps geen eens data te hebben. Je kunt vooraf een workout downloaden of gebruikmaken van de wifi in het hotel of appartement. Sowieso is een abonnement zonder data tegenwoordig helemaal geen gekke keuze, het kan een behoorlijke besparing opleveren, en overal is tegenwoordig bijna wel Wifi te krijgen.  

Kostbare uurtjes? 

Je hoeft ook geen uren in beweging te komen, maar een korte en krachtige HIIT workout is vaak al voldoende. Binnen een half uur kun je je lichaam en conditie al een behoorlijke boost geven. Daarnaast heeft je telefoon nog meer tools wat je kunt gebruiken om lekker fit te zijn en te blijven. Zet voor jezelf bijvoorbeeld het doel dat je iedere dag 10.000 stappen gaat zetten. Dit is prima te doen op een vrije dag en je zult merken dat je net wat gemotiveerder bent om écht je doel per dag te halen. Ook het aantal trappen wordt op de gemiddelde dag bijgehouden op de gemiddelde telefoon, ook dit kan een leuk doel zijn. Ook los van technologie kun je op hele laagdrempelige manieren aan je conditie en gevoel van fitheid werken. Probeer het zoveel mogelijk in je dagelijkse leven te implementeren. Ben je op een tropische bestemming? Dan is een half uurtje baantjes trekken natuurlijk een welkome daginvulling! 

Dus wanneer je op vakantie bent heb je vaak ook (veel) meer tijd, gebruik deze tijd niet alleen om te relaxen maar ook om lekker aan je fitheid te blijven werken. Dit maakt de overgang na je vakantie vaak wat makkelijker en de kracht zit hem vaak ook in de consistentie, zeker waar het gaat om sporten en bewegen. En dan moet dat extra drankje en hapje af en toe natuurlijk zeker kunnen. Het is en blijft tenslotte vakantie!

Vorige

Nuttige informatie voor partners van verslaafden

Volgende

Hoe zorg je ervoor dat je boot altijd in goede staat blijft? Ontdek handige onderhoudstips