Beste Koffer GPS Tracker (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Koffer GPS Tracker – onze nummer 1 van 2023

Ga je op reis en wil je graag weten waar je koffer is? Kies dan voor de Apple AirTag. Door de Apple community is het mogelijk buiten het originele bereik informatie te winnen. Alles werkt via Bluetooth. Binnen een bepaald bereik hoor je waar je koffer zich bevindt en anders zie je dat op een kaart. Je wordt er zelfs met aanwijzingen heengestuurd, mocht je dat willen.

Introductie

Liever zeker zijn dan alles kwijt zijn, luidt een motto van velen. Met een Koffer GPS Tracker stel je jezelf in staat op de hoogte te zijn waar je koffer is.

Bij de ene tracker krijg je locaties met een tijdstip doorgestuurd, waar je bij de ander de hele afgelegde route kan overzien. De signalen die door de tracker worden afgegeven, worden naar een gekoppeld account gestuurd. Dit account of deze app bevindt zich geregeld op je eigen telefoon. GPS trackers met een anti-diefstal systeem geven een veilig gevoel. Je stelt dan een zone in op de kaart en als de tracker de zone verlaat, zonder jouw toestemming, dan gaat er een alarm af. Andere functies zijn real time tracking en een ‘verloren-modus’. Hoe lang dit allemaal blijft werken, hangt af van je batterijduur. De ene tracker gaat maar een paar weken mee, waar de ander met gemak een half jaar haalt.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Koffer GPS Tracker

Bij de aanschaf van een Koffer GPS Tracker is het handig om op een aantal zaken te letten. Deze staan in onderstaande lijst opgesomd.

 1. Nauwkeurigheid
  Controleer de nauwkeurigheid van de GPS-tracker. Hoe nauwkeuriger de locatiebepaling, hoe beter. Als er dan iets met je koffer is gebeurt, weet je zeker waar deze zich bevindt. Probeer dit van tevoren uit en laat iemand de tracker verstoppen, waarna jij deze teruggaat vinden. Heb je geluk, dan geeft de tracker een geluidje als je binnen een bepaald gebied bent.
 2. Connectiviteit
  Er zijn verschillende wijzen waarop gegevens over locatie worden doorgegeven. De ene tracker maakt gebruik van mobiele netwerken, terwijl andere via internetverbindingen werkt. Je wil gaan voor een compatibiliteit met het gebied waarin je de tracker gaat gebruiken. Midden in de jungle is niet altijd een sterk internetbereik.
 3. Batterijduur
  Afhankelijk van je behoeften kan een langere batterijduur belangrijk zijn, vooral als je de tracker voor langere tijd wilt gebruiken zonder op te laden. Zo gaan over het algemeen lithium batterijen langer mee dan een batterij die je met een snoertje oplaadt, al is dat niet altijd het geval.
 4. Bevestiging
  Op welke manier wil je de tracker aan je koffer bevestigen? Wordt het signaal verstoort als deze aan de binnenkant zit? Is er een manier om de tracker aan zoiets als de rits te bevestigen of moet je daar nog wat voor aanschaffen? Het zijn belangrijke dingen om op te letten, voordat je overweegt om een tracker te kopen.

5 Beste Producten

#1 Apple AirTag

Prijs: €39,99

+ nauwkeurig GPS-systeem
+ waterbestendig
– alleen beschikbaar voor personen met een Apple device

Het enige dat aan je verzameling Apple producten misschien nog miste was de Apple AirTag. Je verblijde jezelf namelijk al eerder met een iPhone, iPad, iMac, MacBook, Apple TV en een AppleWatch. Toch vroeg je je al die tijd af of het wel waard was, zo’n AirTag. Zo vaak ben je toch niks kwijt, of toch wel?

Je lange reis naar de andere kant van de wereld verdiende wel zo’n AirTag. Al is het niet om the whereabout van je koffer, dan gaat het wel om alle belangrijke documenten die je bij elkaar houdt. En blij dat je met de aanschaf was, met name toen je ineens van alles kwijt was. Wat bleek, alles lag nog in lobby van het vorige hotel. Als je niet de ‘Verloren-modus’ had ingeschakeld of als niemand met een NFC-apparaat je AirTag had gevonden, was het klaar geweest. Was de zoektocht aanzienlijk lastiger geweest. De zoektocht in het hotel bleek ook erg gemakkelijk, omdat je via de app letterlijk de goede richting in werd gestuurd, waarbij zelfs het aantal resterende meters duidelijk werd.

Want ja, dat soort functies biedt een Apple AirTag je. Waar je eerst dacht dat een bereik van 10 meter voor de Bluetooth een beetje weinig leek, denk je waarschijnlijk nu wel anders. Het enige is dat je na die 10 meter ook niet meer kan werken met het geluid dat de AirTag afgeeft. Dat geluid blijkt overigens in de praktijk ook niet héél hard te zijn. Je zal je oren daarom moet spitsen tijdens de zoektocht. Bedenk aan de andere kant dat een knetterhard geluid niet nodig is als je bos sleutels zich ‘gewoon’ in je tas bevindt. Wil je je AirTag aan je koffer monteren, denk er dan wel aan dat je een sleutelhoesje mee besteld, want deze zit er niet automatisch bij. We kunnen concluderen dat door het brede netwerk van Apple de kans groot is dat jij je koffer weer terugvindt. Houd altijd rekening met een aantal nadelen en voor je het week begin jij aan een grote reis.

#2 GPS Tracker – Invoxia – 6 maanden batterij- Zonder Simkaart

Prijs: €129,-

+ niet afhankelijk van Bluetooth
+ mogelijkheid om te werken met specifieke gebieden
– na drie jaar moet je betalen voor het gebruik van het netwerk

Een GPS tracker hoe je wil dat deze werkt. Het mooiste aan deze tracker is wel dat je kan werken met bepaalde ‘veilige gebieden’. Is een apparaat, item of iets dergelijks binnen een bepaald gebied, dan gebeurt er niks. Wordt het ‘iets’ gestolen en verlaat het het gebied, dan krijg je een melding. Zo weet je bijvoorbeeld altijd waar je koffer vol dierbare spullen zich bevindt, om maar iets te benoemen.

Het geweldige systeem werkt via het Sigtfox netwerk. Staat het de tracker stil, dan krijg je nog steeds elke vier uur een melding van de exacte locatie. Bij beweging krijg je afhankelijk van je instellingen op periodieke wijze een melding van waar de tracker zich begeeft. Het voordeel van een eigen netwerk is dat je geen simkaart nodig hebt, die je bij andere trackers vaak wel vaak terugziet. Verder werkt de app, waarmee je je trackers koppelt en instellingen instelt, heel erg goed. De app is niet uitgebreid met van allerlei snufjes en is daarmee redelijk rechttoe rechtaan. De gebruiksvriendelijkheid verdient een hoge waardering.

Aan één tracker zijn meerdere toestellen te koppelen. Zo hebben meerdere mensen bijvoorbeeld zicht op waar de koffer zich nu eigenlijk bevindt. Je zou kunnen stellen dat dit onnodig is, maar graag wordt het tegendeel bewezen. Je afhankelijkheid van een telefoon bij het gebruik van de tracker is groot en een telefoon kan maar zo leegraken of kapotgaan. Then what? Hoe kom je nu bij de route die je gestolen koffer heeft afgelegd.

De GPS Tracker – Invoxia – 6 maanden batterij – Zonder Simkaart klinkt dan wel geweldig, maar dat is niet helemaal waar. Zo blijkt in sommige gevallen de batterij niet heel sterk te zijn en is de locatie niet heel nauwkeurig na te gaan. Verder krijg je niet altijd op tijd een seintje van beweging door. Gezien al van deze punten niet aan elk apparaat zijn toe te schrijven, eindigen we met: eerst zien, dan geloven.

#3 Chipolo One Spot

Prijs: €34,99

+ beste alternatief voor de Apple AirTag
– alleen beschikbaar voor personen met een Apple device

Vergelijkbaar aan de Apple AirTag, maar toch net wat anders. Evenals de AirTag is de Chipolo One Spot te koppelen aan de ‘Zoek mijn’-netwerk van Apple. Het bedrijf heeft hun doel nageleefd (‘zoeken moet weer leuk worden’) en is met deze uitvoering gekomen, niet te verwarren met de Chipolo One.

In ieder geval werkt de tracker via Bluetooth. Zie het als volgt voor je: je gaat op reis en bent bang je koffer kwijt te raken. Je koopt een Chipolo One Spot, stelt deze in en stop hem in je koffer. Nadat je op Beijing Capital Airport bent aangekomen ben je benieuwd of je koffer er al bijna aankomt. Je staat bij de band te wachten en koffer na koffer vliegt aan je neus voorbij. Een grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden: je koffer staat nog op Schiphol. Je weet het zeker omdat je gebruik hebt gemaakt van de ‘Verloren-modus’. Hierbij maakt je tracker verbinding met een ander Apple-device, die vervolgens de tracker lokaliseert. Alleen jij krijgt een berichtje met de locatie van, in dit geval, je koffer.

Maar nu vraag je je misschien af, de tracker van Chipolo staat in de lijst onder de Apple AirTag. Ondanks het 6-voudige Bluetooth-bereik en de goedkopere prijs, is er een aantal zaken waar de AirTag het beter in doet. Zo is de Chipolo, qua behuizing, van minder goede kwaliteit gemaakt dan de AirTag. Je moet denken aan de vergelijking van normaal plastic tegenover roestvrijstaal en hard plastic. Bovendien is de Chipolo spuitwaterdicht, waar de AirTag dompelwaterdicht is. Ook dat is iets waar je zeker over na moet denken. Verder zou de nauwkeurigheid van de GPS niet heel goed zijn; we gaan dan liever voor de specificaties van de Ultra Wideband-technologie. Aan de andere kant heeft de Chipolo One Spot wel weer een gat voor de sleutel. Hierdoor ben je in principe nóg goedkoper uit, als je spreekt over bevestiging. Al met al is het een goed product, voor een eerlijke prijs.

#4 DoubleMM Tracker – Bluetooth – Koffer Airtag

Prijs: €33,-

+ beschikbaar voor zowel Android als Apple gebruikers
– niet de beste kwaliteit

Je hebt geen iPhone nodig, want de tracker werkt ook met een Android-apparaat, maar toch ben je enigszins afhankelijk van iOS-apparaten. Waarom? Dat leggen we je uit. Stel je voor, je raakt je koffer kwijt en hebt geen idee waar deze kan zijn. Met de DoubleMM Tracker, die je in je koffer hebt gestopt, is dat geen probleem. De tracker blijft namelijk Bluetooth-signalen afgeven. Deze worden opgepikt door Apple apparaten waarbij de Bluetooth staat ingeschakeld. Door het opgepikte signaal, krijg jij een recente update door van waar je koffer zich bevindt. Deze update kan ook naar je Android telefoon worden gestuurd. Vandaar dat je niet zelf een iPhone hoeft te hebben, maar er in zekere zin wel afhankelijk van bent.

Het handige opzoek systeem is niet het enige dat fraai is aan deze tracker en we zullen je meteen vertellen waarom. De tracker is waterdicht en dus beschermd tegen verschillende omstandigheden. De batterij gaat tot wel een jaar mee en daarmee is het ‘onderhoud’ relatief laag. Bovendien is de tracker in staat een geluidje af te spelen en kan je hem makkelijk vinden. Helaas valt niet altijd te garanderen dat de locatie die wordt doorgegeven exact is. En als je dan in de buurt bent is het geluid soms nauwelijks hoorbaar. Hoewel lang niet iedereen hier ‘last’ van zal ondervinden, is het wel iets om in gedachten mee te nemen bij de aanschaf van het product. Het feit dat je afhankelijk bent van de Bluetooth is ook niet altijd handig, omdat en niet iedereen Bluetooth heeft aanstaat. Daarnaast kan het signaal makkelijk verstoort worden.

De DoubleMM Tracker – Bluetooth – Koffer Airtag is dan weer wel geschikt voor onder andere kinderen en ouderen. Wat daar precies mee wordt bedoelt, blijf ons om het even. Kinderen lopen weg, ja, dat klopt, maar ouderen raak je over het algemeen niet heel snel kwijt. Of zou er bedoeld worden dat het fantastisch gebruiksvriendelijk is? Echter rijmt dat dan weer niet met de manier waarop het wordt geadverteerd.

#5 Onntrack Portable PRO+ – magneet tracker

Prijs: €169,-

+ real time tracking
– aan de prijzige kant
– batterij gaat niet heel lang mee

Nadat je bent ingecheckt bij het hotel, leg je de lege koffer in de auto. Scheelt toch weer wat ruimte. Wat je even was vergeten, maar ontzettend handig bleek, was dat de tracker nog in je koffer zat. Ineens krijg je via een melding binnen dat de tracker in beweging is. Hoe dat kan? Iemand probeerde er met je auto vandoor te gaan. Gelukkig was je er op tijd bij en kwam de persoon in kwestie niet ver. Hoera voor de Onntrack Portable PRO+ – magneet tracker.

Via een Nederlandse talige app maak je een account aan. Nadat je een paar dingen hebt ingesteld, zoals zones en de alarmfunctie, neem je de tracker in gebruik. Het valt je op dat de tracker werkt via real time tracking, dat erg handig blijft te zijn. Want niet alleen je koffer kan je ermee beschermen, ook veel voertuigen. Het mooiste blijkt nog wel dat je geen verdere kosten betaald. Echter kom je er pas na aankoop achter dat de app alleen binnen Europa te gebruiken is. Dat is jammer, want daar heb je dus tijdens je roadtrip door de US helemaal niks aan. Wat dan weer wel leuk is bij een roadtrip in Europa, is dat je de gereden route en bijbehorende tijdstippen in de app kan terugzien.

Ben je een aantal dagen verder, merk je ineens dat er een signaal is verloren. Wat blijkt? De batterij is alweer leeg. We spreken over een batterij die je moet opladen. Aan de ene kant is dat natuurlijk fantastisch, maar als je weet dat een ander soort tracker met batterij wel tot een jaar mee gaat, is een aantal dagen ineens erg kort. Het gebruik van deze tracker wordt daarmee erg specifiek. Bovendien is de anti-diefstal functie ook niet heel sterk. Want als de tracker na een x aantal dagen uitvalt, hoe weet je dan waar je spullen daarna zijn gebleven? Het is een mooie tracker die goed werkt, maar houd rekening met de aantal nadelen die zijn beschreven.

Conclusie

In dit artikel bespraken we vijf pareltjes als het gaat om een GPS Tracker waarmee je je koffer kan beveiligen of, in het ergste geval, kan terugvinden. De trackers maken ieder gebruik van andere systemen en variëren dan ook in zoiets als abonnementsvorm. In ieder geval werken alle besproken trackers via een app, waarmee je tot de exacte locatie van je koffer kan traceren.

Als je het moeilijk vindt een keuze te maken, wordt aangeraden te kiezen voor de Apple AirTag. De features van deze tracker zijn geoptimaliseerd. Verder is de app makkelijk in gebruik en hoef je er niet iets extra’s voor aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Vind je met een GPS tracker altijd je koffer terug?

Nee, helaas is het antwoord hierop negatief. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Allereerst is het zo dat een GPS tracker werkt op een batterij en deze gaat niet voor eeuwig mee. Daarnaast kan het best zo zijn dat de ‘dief’ de tracker ziet, deze demonteert en achterlaat. Verder werken lang niet alle trackers zo nauwkeurig. Binnen een straal van een x aantal meters kan het nog steeds erg lastig zijn om iets terug te vinden. Dus, zelfs met een tracker kan je je koffer niet 100% veiligstellen.

Wat als ik geen Apple device heb?

Voor de nummer één uit deze lijst heb je een Apple device nodig. Het is niet zo dat een AirTag werkt bij iets van Android en daarmee zou je deze voorbij moeten laten gaan. De nummer twee kan je al wel gebruiken, maar is ook een stuk prijziger. In dat geval zou je van het merk van de nummer drie, Chipolo kunnen gaan voor een ander model, dat je ook met een Android kan aansturen. Echter is daar geen beschrijving over gegeven. De kwaliteit is misschien minder dan je ervan had verwacht. Houd echter in gedachten dat een Apple device niet alleen op een iPhone slaat. Misschien heb je nog ergens een iPad liggen, bijvoorbeeld?

Wat is een GPS tracker en wat kan je ermee?

Met een GPS tracker kan je items volgen, zonder dat je het item zelf aan het verplaatsen bent. Officieel gezien werkt een GPS tracker via het Global Positioning System (GPS). Tegenwoordig worden veel andere apparaten, misschien wel ten onrechte, ook als GPS tracker neergezet. In ieder geval komt het op hetzelfde neer: je volgt dingen of personen via een verbinding met iets dat voor ons ‘onzichtbaar’ is. Denk aan Bluetooth, satellieten en internetverbindingen.

Vorige

Waarom zijn aardappelen zo populair in Nederland?

Volgende

De verschillen tussen WhatsApp en Telegram uitgelegd