Beste Bolderkarren (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Bolderkar – onze nummer 1 van 2023

Geen zorgen op vakantie, een festival of het strand met de bolderkar van LifeGoods. Deze heeft stevige wielen, heeft een mooie draagkracht én de trekstang is ook nog eens in hoogte verstelbaar. Je vervoert er alles in dat je nodig hebt en als je klaar bent, dan berg je ‘m gewoon op. De bolderkar is namelijk opvouwbaar!

Introductie

Ben je een avontuurlijke ouder een fanatieke tuinier of gewoon iemand die niet van tillen houdt? Koop een bolderkar. Je vindt in deze blog een aantal fantastische opties, waarvan er vast een aan jouw wensen voldoet. Met een bolderkar vervoer je niet alleen je kleine van de auto en het strand naar de auto, je zal er ook nog parasols, een koelbox en een aantal handdoeken in kwijt kunnen. De draagkracht van een gemiddelde bolderkar ligt al gauw boven de 70 kg.

Wat er allemaal belangrijk is bij de aanschaf van een bolderkar lees je in de kooptips, die deze introductie opvolgen. Daarna vind je een zorgvuldig gesorteerde lijst met de vijf beste producten. Het hele artikel wordt afgesloten met een aantal veelgestelde vragen. Op eventuele vragen die je dan nog hebt, krijg je een antwoord. Het artikel is daarmee ontzettend uitgebreid en wel degelijk compleet. Lees, laat je inspireren en schaf vandaag nog je nieuwe bolderkar aan.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Bolderkar

Hetgeen dat je nu zal lezen, inspireert je op een niveau dat je niet eerder hebt gezien. De tips zorgen ervoor dat jij de beste keuze maakt.

 1. Opvouwbaar of niet
  Gezien een bolderkar vaak in gebruik is op een andere plek dan thuis, zal je moeten bedenken op welke manier je deze meeneemt. Er bestaan tegenwoordig talloze opvouwbare bolderkarren. Dit is handig, gezien het minder ruimte in beslag neemt en ongetwijfeld in de auto kan. Let op of je bijvoorbeeld die wielen kunt demonteren of dat deze eraan vast blijven zitten. Ook dat scheelt namelijk een hoop ruimte.
 2. Draagkracht
  De draagkracht staat gelijk aan het gewicht dat de bolderkar kan dragen. Dus, hoeveel kilogram aan spullen kan je in de bolderkar kwijt? Houd er natuurlijk rekening mee dat de bolderkar zelf ook nog iets weegt. Bepaal aan de hand van je eigen kracht (of die van je partner) welke draagkracht je zou prefereren.
 3. Comfort
  Is de trekstang in hoogte verstelbaar? Hoe comfortabel zou het zijn als je kleine kind in de bolderkar zit? Is de trekstang uitgerust met een soft grip? Geven de wieltjes wat demping of stuitert alles door elkaar?
 4. Wieltjes
  Een aantal wieltjes is erop gemaakt te kunnen tegen ruige ondergronden. Het vervoeren op zoiets als een zandstrand of een modderpoel wordt aanzienlijk makkelijker. Let op het bandenprofiel, maar ook de breedte van de banden zelf.
 5. Extra functies
  Een aantal bolderkarren is uitgerust met extra ‘functies’. We hebben het over een bodemplaat, maar ook over bekerhouders, extra zakken of zelfs een plank waardoor je er een tafel van kan maken. Of je dit nodig vindt/ hebt, is volledig aan jou.

5 Beste Producten

#1 LifeGoods Bolderkar – Opvouwbaar

Prijs: €129,99

+ stevige, wendbare wielen
+ mooie draagkracht en voldoende inhoud
– wat aan de grote kant, wanneer de bolderkar is opgevouwen

De inhoud van deze bolderkar staat gelijk aan 94 liter. Dat zijn, voor je beeldvorming, bijna tien reguliere emmers bij elkaar. De draagkracht, dat niet gelijk staat aan het aantal liters inhoud, ligt op een mooie 80 kg. Je kan er dus ontzettend veel in vervoeren, zonder dat je heel erg hoeft na te denken over het gewicht. Realiseer je overigens wel dat je die 80 kg dan ook zelf moet dragen, mocht je de bolderkar helemaal volstouwen.

De bolderkar rijdt op vier wendbare wielen, die altijd beschikbaar blijven. Want, zelfs wanneer je de bolderkar opvouwt via het handige systeem, kan je de bolderkar nog heen en weer rollen. Dat handige systeem is overigens een harmonica. Je trekt de bolderkar in één handomdraai in of uit elkaar. De wielen zijn niet alleen wendbaar, ze zijn ook erg stevig. Het rubber, maar ook zeer zeker het bandenprofiel maakt de bolderkar geschikt voor verschillende soorten terrein. Op het strand, de camping of het festivalterrein, zal de bolderkar goed tot zijn recht komen. Zet hem op de rem en hij zal niet wegrollen. Wat verder ontzettend handig aan deze bolderkar is, is het verstelbare handvat. Deze kan je instellen tussen de 81 en 113 centimeter. Het maakt de bolderkar geschikt voor personen van allerlei lengtes.

De LifeGoods Bolderkar – Opvouwbaar zelf is gemaakt van wasbaar polyester, althans hetgeen waar je al je spullen in stopt. Polyester staat bekend om zijn stevige en duurzame kwaliteit. Een mooie toevoeging is dat je een afdekhoes erbij krijgt geleverd. Mocht het dus wat regenen, dan zijn je spullen niet ineens nat of beschadigd. Of bij het vervoeren van spullen over een hobbelige ondergrond, zal ook fijn zijn als alles in de kar blijft liggen. Wat is dan het nadeel aan deze bolderkar? Nou, die lijkt er eigenlijk niet te zijn. Althans, wellicht is de kar wat groot wanneer deze is opgevouwen. Dit heeft met name te maken met de wielen die er nog steeds aan blijven zitten.

#2 Campart Bolderkar HC-0910 – Opvouwbaar

Prijs: €84,99

+ bodemplaat meegeleverd
+ goede prijs-kwaliteitverhouding
– trekstang niet in hoogte verstelbaar

Een bolderkar die opvouwbaar is, is geregeld gemaakt van een soort stof. Tenminste, niet de behuizing van de bolderkar, maar het gedeelte waar je alles in stopt. Zo ook deze Campart Bolderkar HC-0910 – Opbouwbaar. Het is natuurlijk ontzettend handig, omdat je zo de bolderkar eenvoudig kan opbergen of kan vervoeren. Het nadeel eraan is dat de bodem niet heel stevig is. Gelukkig hebben ze daar bij deze bolderkar over nagedacht. Je krijgt namelijk een extra versteviging voor de bodem bij de bolderkar geleverd. Wanneer je de bolderkar opvouwt en opbergt in de meegeleverde hoes, kan je deze bodem in een speciaal vak kwijt. Het geeft je nog meer stabiliteit dan je eerst had gedacht.

De draagkracht van de bolderkar komt neer op een mooie 70 kg. Op de autovrije camping waar je deze zomer heengaat, hoef je dus niet vijf keer heen en weer te lopen, maar vervoer je gewoon alle tassen van het gezin in één keer naar je glamping tent. De bolderkar zelf heeft een gewicht van iets meer dan 10 kg. Vergeet deze niet mee te rekenen als je je kind vertelt hoe sterk hij of zij wel niet is. De afmetingen van de opvouwen stand komt neer op 39 x 20 x 75 cm. In zijn volledige grootte zal je moeten denken aan bak van 90.5 x 48. Helaas is de trekstang niet in hoogte verstelbaar. De wat langere mensen onder ons zullen ervaren dat deze misschien net wat aan de korte kant is.

Kies je een bolderkar uit dit prijssegment, dan weet je dat je goed zit. De bolderkar rolt over verschillende terreinen dankzij de stevige, wendbare, rubberen banden. De inhoud is niet te groot, maar ook zeer zeker niet te klein. Sta je wat scheef op bijvoorbeeld een heuvel? Geen probleem, zet de wielen gewoon even op de rem. Weet wel dat niet álle wielen een rem tot hun beschikking hebben. Je zal nog steeds even je hersenen moeten kraken om de manier te bepalen hoe je de kar neerzet.

#3 TecTake – Bolderkar transportkar bolderwagen groen + draagtas

Prijs: €92,10

+ het is mogelijk een dakje erop te monteren
+ extra achterzak en bekerhouders aan de bolderkar zelf
– geen rem op de wielen

Als je hier een klein kind in zet, lijkt net echt bijna alsof hij of zij op safari gaat. De bolderkar wordt namelijk geleverd inclusief monteerbaar dakje, dat niet alleen je spullen drooghoudt/ beschermt, maar dus ook schaduw levert aan een persoon. Aan de weerszijde van de trekstang, zit overigens ook nog een draagtas. Hierin kan je het een en ander in vervoeren, wat bijvoorbeeld wat meer kostbaar of kwetsbaar is. In de bekerhouders, die je aan de zijkant van de bolderkar vindt, vervoer je drinkbeker of andere soort flessen. Zo weet je zeker dat iedereen in de brandende zon gehydrateerd blijft. Natuurlijk is het ook handig, omdat op deze manier er weinig kans is op lekgevaar.

Bij de bolderkar, die wederom opvouwbaar is, wordt een tas geleverd waarin je hem in zijn geheel kan vervoeren. Wanneer je de bolderkar in zijn volledige grootte hebt, heb je het over een mooi laadvak van 77 x 44 cm. In de praktijk resulteert deze grootte en de stevigheid van het frame op een ferme draagkracht van zo’n 70 kg.

Helaas staat er geen rem op de bolderkar. Het resultaat is natuurlijk dat de kar makkelijk weg kan rollen. Bovendien zijn de wieltjes ook niet heel erg stevig en blijkt het nog weleens te zijn dat deze niet goed te monteren zijn. In dat geval kom je wel in contact met een geweldige klantenservice, maar fijn is het natuurlijk niet. Overigens maakt het in sommige gevallen niet echt uit dat je geen rem hebt. Een bolderkar wordt doorgaans gebruikt bij bijvoorbeeld het vissen. Op de vlakke waterkant hoef je niet bang te zijn dat al je mooie spullen ervandoor gaan. Bedenk dus goed met welke reden je een bolderkar aanschaft, hoeveel gewicht je er gemiddeld in vervoerd en hoeveel waarde je hecht aan zoiets als een rem. Er valt te concluderen dat de TecTake – Bolderkar transportkar bolderwagen groen + draagtas een prima bolderkar is, met een gemiddelde kwaliteit.

#4 Sunny Billy Bolderkar

Prijs: €89,99

+ stevige bolderkar, gemaakt van hout
– hout zal eerst bewerkt moeten worden, wil je dat het langer meegaat.

Opvouwbaar is misschien leuk, maar niet alles. Vandaar dat het bijna onmogelijk zou zijn als er géén ‘verharde’ bolderkar in deze beste vijf zou staan. In ieder geval is deze bolderkar van het merk Sunny gemaakt van hout in plaats van polyester. De verdere behuizing is staal. Gelukkig voor iedereen met wat gevoelige handen is de trekstang uitgerust met een soft grip. Het maakt dat je tot wel 100 kg comfortabel kan vervoeren.

Een bolderkar voor het vervoeren van je oude hond, het vervoeren van allerlei etenswaren of tuinspullen is met deze Sunny Billy Bolderkar een fluitje van een cent. De rubberen wielen zijn bijna onnodig groot, maar dat zorgt er wel voor dat je de bolderkar op ruig terrein kan voortbewegen. Zware tuingereedschappen die je aan de achterkant van dat (veel te grote) stuk grond, weet je zonder slag of stoot te bereiken. Wanneer je na een dag hard werken klaar bent met het gebruik van de bolderkar, zal je deze weer opbergen. Hier hebben de makers van deze bolderkar redelijk goed over gedacht. Anders dan de voorgaande bolderkarren zal je deze niet op kunnen vouwen. In plaats daarvan zijn de zijkanten naar beneden te halen. Op deze manier neemt het hele gestalte toch wat minder ruimte in en heb je zelfs de mogelijkheid deze mee te nemen ergens naartoe.

De afmetingen van de bolderkar zijn 94,5 x 61 x 97 cm. Het is redelijk groot, maar dat mag natuurlijk ook wel voor een bolderkar. Iets waar je wel rekening mee moet houden, is het gewicht van meer dan 16 kg. Wil je de bolderkar bijvoorbeeld op locatie gebruiken omdat je een slechte rug hebt, realiseer je dan dat je deze nog in en uit de auto moet tillen. Het is niet héél zwaar, maar ook absoluut geen lichtgewicht. Wees je ook bewust van de kwaliteit van het hout. Dit schijnt volgens velen niet heel goed te zijn. Het is raadzaam het hout te lakken voor je ermee in de weer gaat. Zo verleng je de houdbaarheid van de bolderkar. Het zou zonde zijn als je bijna honderd euro uitgeeft aan niets.

#5 Flextail Gear Bolderkar Opvouwbaar Ezy Wagon

Prijs: €169,95

+ wielen zijn van de bolderkar af te halen
+ om te bouwen tot picknicktafel
– bolderkar kan tegen een stootje, maar is niet de meest stevige variant

Last but not least, de Flextail Gear Bolderkar Opvouwbaar Ezy Wagon in al haar glorie. In tegenstelling tot de andere besproken, opvouwbare bolderkarren zijn hier de wielen wel vanaf te halen. De ruimte die de hele bolderkar is nu vele malen kleiner. Wanneer je op vakantie gaat en de auto al is volgestouwd, wil je niet dat een bolderkar je hele zicht naar achteren verstoord. Dat is trouwens erg fijn, dat je de bolderkar mee hebt op vakantie. De bolderkar is uitgerust met off-road banden, waarmee je over alle ruige campingterreinen kan rijden. Ook het zachte zand van het strand zal weinig problemen opleveren. Of, denk eens aan een bezoekje aan het festival om eten, drinkt, dekens, stoelen en andere spullen mee te nemen.

Een bolderkar schaf je aan op van allerlei spullen op één punt te vervoeren. In plaats van de zesentwintig tassen die je over je schouders moet houden, kan je je spierkracht beter verdelen. Ben je na wat zweten aangekomen op je bestemming (de kar kan namelijk tot 100 kg trekken), dan staat er nog een verrassing voor je klaar. Of nou ja, als je het extra onderdeel aanschaft. We spreken over een, jawel, losse plank. Met deze losse plank tover je je bolderkar om in een ware picknick tafel. In de kar bewaar je al het lekkers, op de kar stel je al het goed samen. We zien een romantische date, bij zonsondergang, zeer zeker gebeuren.

De bolderkar kan tegen een stootje, de banden misschien wat minder. Hoewel ze voor het buitengebruik gemaakt zijn, is het harde plastic wellicht niet wat je zoekt. Wat, aan de andere kant, dan weer wel positief is, is dat er remmen op de wielen zitten. Het maakt dat je kinderen of je partner niet ineens achterover van de berg afrolt.

Conclusie

Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van je bolderkar, lees dan een aantal van de meest geweldige recensies die aan de bolderkar zijn gegeven. Hoe uitgebreider je jouw onderzoek doet, hoe betere keuze je zal maken. Een bolderkar is handig voor onderweg en zal het vervoeren van spullen aanzienlijk makkelijk maken. De rem op de banden zorgt ervoor dat je spullen niet onverwachts wegrollen. Andere zaken waar je een oog op zal moeten laten schijnen, zijn de draagkracht, het comfort en de mogelijkheid om de bolderkar op te vouwen. Je zal versteld staan van het gemak. We weten zeker dat je de komende vakanties en festivals niet meer zonder kunt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een bolderkar voor gebruiken?

Het leukste aan een bolderkar is misschien wel zijn multifunctionaliteit. Je gebruikt een bolderkar namelijk voor talloze doeleinden. Lees: het vervoeren van boodschappen, je stranduitrusting, picknickbenodigdheden, kampeerspullen of zelfs kleine kinderen. Andere voorbeelden zijn dieren, visspullen, tuingereedschap of bepaalde onderdelen van je inboedel.

Hoe duur is een bolderkar?

Een bolderkar in de middenprijsklasse zal ongeveer rond de 100 a 150 euro liggen. Alles wat daaronder ligt heeft wellicht een wat mindere kwaliteit. Hele dure bolderkarren vallen waarschijnlijk buiten budget. Overigens zijn deze niet altijd beter in kwaliteit dan de middenmoot.

Waar kan je een bolderkar kopen?

De kleine wagentjes zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zowel fysieke winkels als online retailers. Je kan natuurlijk altijd gespecialiseerde outdoor of campingwinkels raadplegen. Hier zal je advies op maat kunnen ontvangen, in plaats van dat je zelf het een en ander moet uitzoeken. Bestel je de bolderkar online, dan heb je het voordeel dat het aan je deur wordt geleverd. Het enige dat je zelf nog moet doen is de montage van het karretje. Is het niet goed? Dan stuur je het via de post gewoon weer op.

Wat is het maximale draagvermogen van een bolderkar?

Het maximale draagvermogen van een bolderkar varieert per model. Het kan variëren van enkele tientallen kilo’s tot meer dan 100 kilogram. Controleer voor een duidelijk antwoord het specificatieblad van de bolderkar om te weten hoeveel gewicht het kan dragen.

Zijn bolderkarren geschikt voor alle terreinen?

In principe wel, al ligt dat ernstig aan de kwaliteit van je bolderkar zelf en de wieltjes. Bolderkarren met massieve rubberen banden en veel profiel zijn meer geschikt voor gras, zand en hobbelige paden. De schokabsorptie en manoeuvreerbaarheid is erg goed in kwaliteit.

Vorige

Wat zijn de mooiste locaties in Thailand?

Volgende

Wat verdiend een orthopeed?