person climbing concrete stairs

3 handige apps voor je gezondheid

Het gebeurt vaak dat je ’s ochtends opstaat en je een drukke dag voor de boeg hebt, met werk en andere verplichtingen. Maar soms vergeet je om goed voor je gezondheid te zorgen. Gelukkig heb je apps op je telefoon die je hierbij kunnen helpen. Een app ontwikkelaar Yipyp.nl maakt dit soort apps en het zijn echt handige hulpmiddelen die je gezondheid in de gaten houden, zelfs als je heel druk bent. In dit artikel zullen we een aantal apps bekijken en laten zien hoe je ze kunt gebruiken om gezonder te worden en te blijven.

MyFitnessPal

MyFitnessPal is dé app als je fitter wilt worden en je gezondheid wilt verbeteren. Het is al lang favoriet bij mensen die op hun gezondheid letten. Met deze app kun je makkelijk bijhouden wat je eet, je calorieën managen en je activiteiten registreren. Het handige is dat de app een grote database met voedingsmiddelen heeft, zodat je precies weet wat je binnenkrijgt. Je kunt er ook je calorieën mee tellen en je fitnessdoelen instellen, zoals gewichtsverlies of spieropbouw. Bovendien kun je lid worden van de MyFitnessPal-community voor extra motivatie en tips, en je kunt de app koppelen aan populaire fitness trackers om je activiteiten automatisch bij te houden. Het beste van alles is dat de basisversie van MyFitnessPal gratis is, dus het is de perfecte app als je serieus met je gezondheid aan de slag wilt.

Headspace

Headspace is een handige app om je geest tot rust te brengen en stress te verminderen. Het is net zo belangrijk om goed voor je geest te zorgen als voor je lichaam. Met deze app kun je eenvoudige meditaties en mindfulness oefeningen doen, perfect als je last hebt van stress, angst of gewoon meer ontspanning wilt. Je kiest gewoon de meditatie die bij je past, of je nu wilt ontspannen, beter slapen of je concentratie verbeteren. Deze meditaties zijn kort en passen zelfs in een drukke dag. Je hoort kalmerende verhalen om beter te slapen, en het is allemaal geleid door mindfulness-experts. Headspace is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten en je kunt het gratis proberen om erachter te komen of mindfulness en meditatie iets voor jou zijn.

WaterMinder

WaterMinder is een handige app die ervoor zorgt dat je nooit vergeet genoeg water te drinken. Deze app herinnert je simpelweg eraan om water te drinken en zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft. Je kunt je dagelijkse doelen aanpassen op basis van je gewicht en activiteiten, en de app stuurt je herinneringen om te drinken gedurende de dag. Je kunt ook gemakkelijk bijhouden hoeveel je hebt gedronken met duidelijke grafieken en statistieken. WaterMinder is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en kan worden gesynchroniseerd met andere gezondheidsapps zoals Apple Health en Fitbit, zodat je al je gezondheidsinformatie op één plek hebt. Het is een handige tool om goed gehydrateerd te blijven, wat natuurlijk goed is voor je algehele gezondheid. Best wel handig deze apps, toch?

Vorige

Trainingen voor het Onderwijs: Een Gids voor Professionele Ontwikkeling

Volgende

4 praktische tips om geld te besparen op huis onderhoud